Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U nogometnom raju

Ligo prvaka, evo nas opet! Dinamo ponovo u eliti!

din-mar (1)
Goran Stanzl/Pixsell
28.08.2012.
u 20:07

Plavi su slavili i u uzvratnoj utakmici četvrtoga pretkola Lige prvaka, u Ljudskom vrtu bili su bolji od Maribora 1:0 golom Tonela.

Dinamo je herojski, u stilu velike europske momčadi izdržao pritisak mariborskoga grotla, i drugu godinu zaredom zakoračio u kremu europskog nogometa. U Maksimiru će se opet svirati himna Lige prvaka, opet će u Zagrebu gostovati najjače europske momčadi, a valjda će Dinamo ove godine "upiknuti" i poneki bod, da se neće ponoviti ona grozota od minus 22...

Podsjetimo, plasman u grupnu fazu Lige prvaka donosi plavima 8,6 milijuna eura, pobjeda će se premirati s milijun, a bod s 500.000 eura.  Ovaj grandiozni pothvat velika je nagrada i za iskusnoga brku na Dinamovoj klupi, trenerskoga maestra koji je karijeru počeo u zagrebačkoj zoni, a sada je dogurao do Lige prvaka. Ante Čačić 29. će rujna u elitnom europskom natjecanju proslaviti 59. rođendan, a ne tako davno, 26. srpnja, bio je "bivši Dinamov trener". Vidin gol protiv Ludogoreca u 98. minuti produljio mu je život i dao Anti novu šansu.

Ostatak puta prema Ligi prvaka za Čačića je bio rutina, Sheriff, pa Maribor, a sada su pred vratima Barca, Real, Juventus, Manchester City ili United. Suparnike će saznati u petak u Monte Carlu...

Dinamo je ambiciozne Mariborčane slomio u 12. minuti nevjerojatnim previdom slovenske obrane. Sammir je izveo korner, lopta je poletjela prema gol-autu na drugoj vratnici, Slovenci su stali, misleći kako je prešla granicu igrališta, a Čop ju je vratio Tonelu, koji je iz blizine zatresao mrežu. Uzaludni su bili prosvjedi skamenjenih Mariborčana, pogodak je bio čist kao suza!

Bio je ovo šok od kojega se domaćin nije uspio oporaviti. Dinamo je, predvođen maestralnim Sammirom, potpuno preuzeo kontrolu igre, izgledao je zrelo, ni u jednom trenutku nije podlegao strahovitom pritisku s nakrcanih mariborskih tribina. Pred kraj prvoga poluvremena Vida je glavom, u čistoj situaciji za pogodak, pucao preko grede.

U 65. minuti Sammir je imao čistu meč-loptu za 2:0: bio je sam pred vratarem Handanovičem, ali pokušaj loba bio je neuspješan.

Usput, Dinamo je, čini se, već riješio jedno pojačanje za Ligu prvaka. Na pragu potpisa za Dinamo je čileanski reprezetanativac Bryan Carrasco (21), član tamošnjeg prvoligaša Audaxa, brzonogi vezist, u 2011. proglašen za svjetskoga simulatora godine. Na utakmici protiv Ekvadora primio je za ruku suparnika, lupio se njome po licu i skljokao se na travnjak!

Čileanac bi na trebao doći na jednogodišnju posudbu u Dinamo, s pravom kupnje sljedećega ljeta. U Dinamu je već bio jedan Čileanac, famozni Pedro Morales, kojega su prošloga ljeta poslali doma. Bio je previše nostalgičan...

>>Mamić: Bio sam na tabletama za vrijeme utakmice!

>>Čačić: Nema euforije, i dalje znam da u subotu visim...

>>Badelj: Sad kad smo ušli u Ligu prvaka, malo mi je žao što idem...

>>Joe Šimunić: Želim da dobijemo Real, Barcelonu i PSG!

>>Donosimo vam moguće Dinamove protivnike u Ligi prvaka

Tijek utakmice:

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86' Iz slobodnjaka s ruba 16-erca Badelj puca, ali Handanovič brani. U međuvremenu je zbog prigovora Tavares dobio žuti karton.

85' Crveni karton za Arghusa! Čop se sjurio prema golu Maribora, a braniču domaćih nije preostalo ništa drugo nego da ga sruši.

83' Krstanović ulazi umjesto Sammira.

82' Dalekometni udarac Cvijanoviča. Maribor je sve očajniji u svojim pokušajima.

77' Greda Dinama! Badelj je probio po lijevoj strani, proigrao Čopa koji iz neposredne blizine pogađa gredu!

72' Maribor je zabio, ali sad je Dinamo imao sreće. Vida je napravio prekršaj na Mezgi, lopta je došla do Berića koji pogađa mrežu, ali glavni sudac već je svirao prekršaj. Pogreška Španjolca što nije pustio prednost. Iz slobodnog udarca Tavares pogađa zid, Kelava je na krivoj nozi, ali lopta odlazi u korner.

71' Žuti karton za Vidu, neće imati pravo nastupa u prvom kolu Lige prvaka uđe li Dinamo.

70' Izmjena kod Maribora. Komazec je ušao umjesto Mejača.

70' Cvijanović je pucao s ruba 16-erca, Kelava odlično brani.

65' Kakva prilika za Sammira!!! Išao je Dinamov veznjak praktički od centra sam na Handanovića, a kad mu se približio na 10-ak metara, išao ga je lobati. Slovenski vratar uhvatio mu je "živu" loptu. Užasan pokušaj i još gore rješenje brazilskog nogometaša.

62' Korner i na suprotnoj strani, lopta se odbija do Mertelja koji puca iz prve, a lopta odlazi malo iznad grede.

62' Novi neugodan pokušaj Sammira  iz kuta, Handanovič vadi loptu ispod grede.

59' Pritisak Maribora se pojačava

57' Prilika za Maribor! Tavares je dugo vukao loptu, proigrao Berića, ali njegov udarac iz solidne pozicije odlazi visoko preko vrata.

52' Kakvu je sada priliku imao Dinamo. Ibanez je izveo korner. Lopta je išla na 2-3 metra od vrata. Domaći vratar se ukopao na crti i Tonel je imao sjajnu šansu zabiti i drugi gol. Ipak, malo je bio ometan, dovoljno da ne zahvati loptu glavom kako treba.

48' Opasna situacija pred vratima Dinama. Ibraimi je proigrao Mejača na lijevoj strani, koji ubacuje iz prve. Neugodnu loptu izbija Šimunić ispred Berića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Dinama je Leko ušao umjesto Beqiraja, a Callelo umjesto Ademija. I Slovenci rade jednu zamjenu. Filipoviča mijenja Mezga. Čačić očito polako zatvara utakmicu.

Inače, stigla je i službena potvrda da je Dinamov pogodak za 1:0 bio ispravan. Njemački Sky napravio je grafički 3D prikaz Dinamova gola i sve je čisto, u trenutku kad je Čop vraćao loptu glavom prema Tonelu lopta je bila u zraku točno na liniji. Dakle, nije bila vani kako su to Slovenci insinuirali.

45' Poluvrijeme u Mariboru. Dinamo od Lige prvaka dijeli još 45 minuta.

45' Dinamo je postigao pogodak!!! No, pomoćni sudac je digao zastavicu zbog zaleđa. Čini se da su suci pogriješili, jer su svirali zaleđe Beqiraju koji nije ni dirao loptu nego ju je u mrežu pospremio domaći igrač! O ovome će se još pričati.

42' Korner za Maribor. Lopta je išla na prvu vratnicu, ali bilo je to, na sreću za Dinamo, dosta loše izvedeno.

39' Opasna polukontra Slovenaca, ali Tavares gubi loptu pred šesnaestercem. Sve je zakuhao Vida predavši loptu na protivničkoj polovici Mariboru.

38' Prilika za Maribor. Nakon prekršaja Vide nedaleko od lijevog kuta, Mariborčani izvode slobodni udarac, no domaćini se ne snalaze u gužvi.

36' Žuti karton za Badelja.

35' Dinamo opet kontrolira utakmicu. Novi korner za plave. Sammir je opet ciljao prvu stativu, a nakon što mu se odbijena lopta vratila našao je Vidu koji iz blizine promašuje lijepu priliku glavom. Lopta odlazi iznad gola.

29' Opet je Kelava bio malo nesiguran nakon ubačaja Mariborčana, ali oni prave prekršaj na Vidi pokušavajući doći do lopte.

27' Tavares je opasno pucao glavom nakon ubačaja s desna, ali je napravio prekršaj na Vidi.

25' Maribor pokušava probiti plave po bokovima, ali njihovi ubačaji su sve samo ne precizni.

20' Maribor nakon pogotka ima blagu terensku inicijativu.

16' Žuti karton za Ademija.

12' GOOOOOL! Dinamo vodi 1:0!!! Prvi korner je izveo Sammir, a Handanovič je krajnjim naporom spriječio da Brazilac zabije izravno iz kornera. Iz ponovljenoga kornera, Sammir je ubacio na desnu vratnicu, Čop je vratio glavom u sredinu, a Tonel iz blizine zabio za vodstvo. Domaći su tražili gol-aut misleći da je lopta izašla izvan granica terena, ali španjolski suci su priznali pogodak!

11' Opasan udarac Čopa s 20 metara, domaći vratar krajnjim naporom odbija loptu u korner.

10' Korner za Maribor. Kelava je krenuo po loptu, ispala mu je, ponovo ju je uhvatio, ali je pritom dobio je udarac u lice. Došlo je do male gužve između igrača.

8' Ibanez je povukao polukontru, ali ga Mejač zaustavlja profesionalnim prekršajem na centru.

6' Korner za Dinamo. Lopta je otišla malo predaleko na drugu vratnicu, Čop nije uspio ništa s njom.

1' Počela je utakmica u Mariboru!

Sastavi za večerašnju utakmicu:

Maribor: Handanovič, Mejač, Rajčevič, Arghus, Filipovič, Milec, Ibraimi, Cvijanovič, Mertelj, Tavares, Berić. Klupa: Pridigar, Potokar, Trajkovski, Mezga, Dodlek, Lesjak, Komazec.

Dinamo: Kelava, Ibáñez, Šimunić, Tonel, Vida, Ademi, Sammir, Badelj, Pivarić, Beqiraj, Čop. Klupa: Mitrović, Puljić, Calello, Leko, Alispahić, Rukavina, Krstanović.

Sudac utakmice u Mariboru je David Fernández Borbalán. Pomoćnici su Raúl Cabanero Martínez i Jesús Calvo Guadamuro, a dodatni suci César Muñiz Fernández te Javier Estrada Fernandez.

Vrijeme u Mariboru je ugodno, 23 stupnja Celzijeva, s ponekim oblakom na nebu.

Ključne riječi

Komentara 218

OB
-obrisani-
20:25 28.08.2012.

Pozdrav hrvatskim ljubitelja nogometa iz europksog Maribora uz nadu da če danas pobijediti nogomet i da čemo nezavisno od danađnjeg rezultata ostati sporski prijatelji i rado viđeni gosti kod jednih i drugih. Utakmica je inače kod nas na programu Sportsklub.

OB
-obrisani-
20:27 28.08.2012.

Navijači NK Maribor smo za slavlje i Ligu Prvaka Spremni..

TH
than
20:20 28.08.2012.

Pretplata nikada skuplja, a sportskih prijenosa nikada manje. Sada kada mi dodje inkasator pokupiti pare za pretplatu, 'ladno cu ga 'pocastiti' sa tv prijemnikom sa drugog kata. Nek' si ga nosi na Prisavlje. Glavno da ce sutra prenositi kijevski Dinamo i Borrusiu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije