Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DADO PRŠO

Goal: Slavni vatreni je pušio i pio svaki dan. Imao je 100 kilograma, a spasila ga je supruga

ARHIVA - Hrvatska pobijedila Švedsku s 1:0 u kvalifikacijama za SP 2006. godine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
21.05.2023.
u 17:31

Jedan od najpopularnijih hrvatskih nogometaša svih vremena svoje zvjezdane trenutke doživio je u Monacu i Rangersima

Ugledni engleski portal Goal.com donio je priču o 'zlatnom repiću' hrvatskog nogometa, legendarnom napadaču vatrenih Dadi Prši. Bivši član Monaca i Rangersa obilježio je jednu epohu reprezentativnog nogometa iako je do 22. godine radio kao automehaničar i igrao amaterski nogomet francuskom niželigašu Rouenu. 

- Pušio je više od dvije kutije cigareta dnevno. Svaku večer pio je pivo i šnaps u jednom od kafića u blizini svojeg malenog stana, imao je 100 kilograma. Kao i drugi radnici, svoje probleme otpuhivao je u dimu cigareta - napisao je ovaj portal za njegov život u sjevernom dijelu Francuske gdje je stigao kao 19-godišnjak. 

U Hajduku nije prošao na probi jer se govorilo kako ima nepravilan rad srca pa ga klub s Poljuda ipak nije angažirao. To se naravno pokazalo kao velika pogreška...

GALERIJA Katastrofa Reala i rapsodija Citya. Pepov stroj demolirao je kraljeve

ARHIVA - Hrvatska pobijedila Švedsku s 1:0 u kvalifikacijama za SP 2006. godine
1/10

- U Hajduku nije mogao igrati, nisu ga željeli. Činilo se kako je zadnja šansa za nogometnom karijerom propala kada je počeo rat. Otišao je u Francusku. Nije znao niti jednu riječ jezika i družio se s čašama u koje je prečesto i preduboko gledao - napisao je Goal.

Ipak, navode da mu se život promijenio za 360 stupnjeva. 

VEZANI ČLANCI:

- Prilikom jednog posjeta kafiću, život mu se konačno promijenio. Kroz dno čaše vidio je, kako sam kaže - ljubav svog života. Mlada Francuskinja Carol bila mu je spas i uz nju se preporodio. Smršavio je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i vikende je ponovno provodio na nogometnim terenima. 

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kanarinac
00:15 22.05.2023.

Dobri naš, srčani Dado. Milina ga je bilo gledat. Srce za hrvatsku. Da su u Hajduku tada bili stručnjaci na mjestu "stručnjaka", vjerojatno bi imao i uspješniju karijeru.

DL
darinko.latkovic
12:24 22.05.2023.

Dado majstore, samo koliko talentiranih igraca nije proslo u Hjduka da je to cisti kriminal!

Avatar southman
southman
11:46 22.05.2023.

Sreća da nije završio u Hajduku, uništili bi ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije