Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokorili Koprivnicu

Dinamo slavio protiv S. Belupa 4:1, golčina Alena Halilovića

Alen Halilović (1)
Dalibor Urukalović/Pixsell
07.10.2012.
u 18:27

Dinamo u derbiju 11. kola Prve HNL nije dozvolio iznenađenje i sigurnom igrom došao je do uvjerljive pobjede u Koprivnici rezultatom 1:4

Ekskluzivno: utakmicu pratite na Tportalu

Dinamo u derbiju 11. kola Prve HNL nije dozvolio iznenađenje i sigurnom igrom došao je do uvjerljive pobjede u Koprivnici rezultatom 1:4. Pola sata prije utakmice nad koprivničkim stadionom spustio se veliki pljusak, sijevalo je sa svih strana. Već tada je bilo jasno da će se voditi teška borba na terenu.

Na žalost, cijela zapadna tribina Gradskog stadiona nije prekrivena u cijelosti pa se stotine ljudi natiskalo pod krov gornjeg dijela tribine, a među njima i bivši potpredsjednik Vlade i član uprave koprivničkog prvoligaša Damir Polančec.

Slaven Belupo i prije svega Grad Koprivnica, koji je vlasnik stadiona, morali bi pod hitno natkriti cijelu tribinu, da se ne ponavljaju takve gužve. Trener domaćih Roy Ferenčina na teren je poslao malo defenzivniju momčad. Pojačao je sredinu, a u vršku napada samog je ostavio Vugrinca. Trener Dinama Ante Čačić na klupi je ostavio novopečenog reprezentativca Sammira i napadača Beqiraja, a u vatru je na desnu stranu gurnuo Antu Puljića.

Na klupu, pak, nije ni stavio Vidu, Tonela, Peku, Čopa i otprije ozlijeđenog Tomečaka. Dinamo je bolje krenuo u utakmicu, a lagani pritisak isplatio im se već u 4. minuti kada je nakon ubacivanja Ibaneza iz slobodnjaka "zaplivao" vratar Rodić, a domaći veznjak Gregurina je pod pritiskom Šimunića glavom zabio u svoju mrežu za 0:1. Veliko slavlje za gostujuće navijače, koje očito imaju odličan tretman u koprivničkom klubu i policiji pa je sav parkilrališni prostor uz stadion bio rezerviran za njihova vozila, a službene osobe, među kojima su bili i brojni novinari, morali su parkirati po principu "snađi se, druže".

Udarcem iz vana netom poslije pokušao je izjednačiti Vugrinec, ali pucao je kraj Kelavina gola. Do kraja poluvremena igralo se bez velike igre. Gosti su dominirali, imao je Ademi odličnu priliku za povećanje vodstva, ali pucao je kraj gola. Farmaceute u tom trenutku kao da nije ni bilo, iako je domaći strateg u najavi utakmici kazao da će napasti modre i ići na sve ili ništa. Već u 32. minuti bilo je 0:2. S lakoćom je poentirao raspoloženi Ibanez oslobodivši se domaće obrane, nakon što ga je odlično pronašao agilni Kovačić. Dvije minute kasnije na gol Slavena umjesto ozlijeđenog Rodića ušao je Pelin.

I kada su svi već mislili na odmor, u 44. minuti Čanađija i Glavica na lijevoj su strani sjajnom akcijom izbacili Delića koji je rasparao mrežu gostiju. Ferenčina je u drugo poluvrijeme ubacio napadača Bušića umjesto veznjaka Čanađije. Kiša je prestala, domaći su odlučno krenuli po bod. Pokušao je već u 46. minuti Glavica iskosa s desne strane iskosa, ali Kelava je bio siguran.

Domaćini su pokušavali, bez uspjeha. Kvalitetnija momčad Dinama lako se branila, a u 58. minuti ponovno je zabila za dva razlike. Strijelac za 1:3 bio je Rukavina, nakon nove asistencije odličnog Ibaneza. U 76. minuti farmaceuti su zamalo smanjili, ali udarac Glavice, nakon ubačaja Marasa s lijeve strane, završio je u vratnici. Imali su pred kraj odličnu priliku i Vugrinec i Glavica, no u sudačkoj nadoknadi za 1:4 maestralno je poentirao mladi Halilović, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru,a kojem je to prvijenac za seniore.

Unatoč četiri utakmice bez pobjede u nizu, farmaceuti su ostali na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, ali Dinamo je sada otišao na velikih plus sedam bodova prednosti pred pratnjom.

>>>Alen Halilović postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a

>>>Čačić: Igrači koji manje igraju odlično su iskoristili priliku

Tijek utakmice:

S. Belupo - Dinamo 1:4

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Miro Grgić (Osijek), Tomislav Hudika (Varaždin), Domagoj Vučkov (Rijeka)

Vjerojatni sastavi:

Slaven Belupo: Rodić - Maras, Kokalović, Bubnjić - Gregurina, Batarelo, Purić, Delić, Čanađija - Glavica, Vugrinec

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović - Rukavina, Kovačić, Ibanez - Krstanović

90+ - GOOOOOL!!!! Alen Halilović iskoristio je svojih pet minuta. Beqiraj ga je proigrao na desnoj strani, Halilović se sjurio u kazneni prostor i u stilu Messija prebacio vratara.

88. minuta - Lijepo je pucao Vugrinec, ali brani Kelava

86. minuta - Još jednom će priliku dobiti 16-godišnji Alen Halilović koji je ušao umjesto Rukavine

76. minuta - Odlična akcija Slaven Belupa, pucao je Delić, Kelava kranjim naporom odbio loptu u gredu

58. minuta - GOOOOOL!!!! Rukavina je zabio za 3:1

53. minuta - pokušao je Brozović iz daljine, ali pucao je pokraj gola

46. minuta . počelo je drugo poluvrijeme, Glavica je imao dobru priliku, pucao je s desetak metara, ali Kelava je obranio

44. minuta - GOOOOOOL!!!! Slaven je smanjio na 2:1. Čanađija je lijepo ubacio, Glavica petom vratio do Delića koji zabija za 2:1!

33. minuta - GOOOOOOL!!! Ibanez se lijepo sjurio u kazneni prostor Belupa, prošao kroz nekoliko igrača, i potkopao loptu iznad vratara Rodića.

31. minuta - velika prilika za Dinamo. Lijepo su kombinirali Rukavina, Ibanez i Ademi, ali Ademi je sa samo nekoliko metara pucao pokraj gola

28. minuta - Ademi je postigao pogodak, ali nije priznat jer je Rukavina prije toga napravio prekršaj nad vratarem Rodićem.

27. minuta  - Kiša i dalje nemilosrdno pada pa je igračima vrlo teško. Dinamo je imao korner, ali ništa opasnije se nije dogodilo

12. minuta - dobra prilika za Belupo! Povuka je Glavica, uposlio Vugrinca koji puca s vrha šesnaesterca, malo iskosa, ali lopta odlazi pokraj gola

8. minuta - pokušao je Rukavina s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac je bio prilično loš i otišao je visoko iznad gola

4. minuta - GOOOOOOOOL! Ibanez je ubacio iz slobodnog udarca, Rodić pogriješio, a Puljiću nije bilo teško postići pogodak sa nekoliko metara udaljenosti

1. minuta - Počela je utakmica, u Koprivnici je pravo nevrijeme

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
21:24 07.10.2012.

Slovovjerni izvadak iz gornjeg članka:" pa je sav parkilrališni prostor uz stadion bio rezerviran za njihova vozila, a službene osobe, među kojima su bili i brojni novinari, morali su parkirati po principu "snađi se, druže"." - I kako se vidjelo "drugovi" su se dobro snašli!

BU
bubi400
21:26 07.10.2012.

Odlična igra Dinama Ibanjez najbolji danas bravo za malog ALENA prekrasan gol bravo za dinamo ....

OB
objektivnidalmatinac
21:06 07.10.2012.

Bravo Dinamo, bravo Alene, bravo Mamicu, sta drugo reci sve smo vidili. Imamo Messija u Barci ali imamo Messija i u Dinamu. Ante samo pametno sa Alenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije