Naslovnica Showbiz Hollywood

Nova kampanja na Twitteru: 'Bojkotirajte ovaj crtić zbog bullyinga!"

Autori filma, kao i Sony studio, ispričali su se zbog scene u kojoj je Tomica Gregorac morao zbog napada borovnicama uzeti adrenalin. Inače, prvi su o toj sceni progovorili članovi grupe Djeca s alergijom na hranu, koji su i poslali otvoreno pismo Sonyju.
12. veljače 2018. u 11:28 1 komentara 592 prikaza
Petar Zecimir
Foto: Promo

Na društvenim mrežama krenula je kampanja protiv novog Sonyjevog crtića "Peter Rabbit", koji će u sinkroniziranoj verziji pod imenom "Petar Zecimir" krajem ožujka krenuti s distribucijom i kod nas. Razlog? U jednoj sceni Petar i njegovi prijatelji bacaju borovnice na jednog od likova, iako znaju da je alergičan na njih. Zbog toga su autori crtića optuženi da "potiču bullying".

Veliki projekt Mišo i Robin: Hrvatski crtić koji se gleda u Južnoj Koreji, SAD-u, Kini i Indiji

Autori filma, kao i Sony studio, ispričali su se zbog scene u kojoj je Tomica Gregorac  morao zbog napada borovnicama uzeti adrenalin. Inače, prvi su o toj sceni progovorili članovi grupe Djeca s alergijom na hranu, koji su i poslali otvoreno pismo Sonyju.

- Nepotrebno je da se u filmu za djecu pokazuje kako likovi namjerno napadaju drugog lika kako bi izazvali alergijsku reakciju kod njega - napisali su u tom pismu.

Ova je kontroverzna scena izazvala različite reakcije na društvenim mrežama. Dok su njeni protivnici počeli žestoko pisati protiv nje, uz prigodni hashtag #boycottpeterrabbit, drugi su kazali kako im je ta scena smiješna i da ne vide problem u njoj.

- Mislite li da je u redu napadati osobu koja je alergična na hranu? Moja je kćerkica zamalo umrla zbog toga - napisao je jedan ogorčeni otac.

 

Jedna je djevojka odgovorila kako se radi o crtiću, te kako smo u crtićima dosad vidjeli puno nasilnijih scena.

Petar Zecimir
1 / 5
In a Heartbeat
Satoshi Ishii Satoshi Ishii: Nećete vjerovati koju frazu koriste u japanskom crtiću, spominju Hrvata! Pčelica Maja PČELICA MAJA Majka šokirana nakon što je u popularnom crtiću ugledala penis 25.11.2016., Zagreb -  Recircle, studio za animirane filmove.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL Uspjeh naših animatora BBC i irska televizija poludili za crtićima ovog zagrebačkog tima
SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti