Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR ZECIMIR

Nova kampanja na Twitteru: 'Bojkotirajte ovaj crtić zbog bullyinga!"

Petar Zecimir
Foto: Promo
12.02.2018.
u 11:28

Autori filma, kao i Sony studio, ispričali su se zbog scene u kojoj je Tomica Gregorac morao zbog napada borovnicama uzeti adrenalin. Inače, prvi su o toj sceni progovorili članovi grupe Djeca s alergijom na hranu, koji su i poslali otvoreno pismo Sonyju.

Na društvenim mrežama krenula je kampanja protiv novog Sonyjevog crtića "Peter Rabbit", koji će u sinkroniziranoj verziji pod imenom "Petar Zecimir" krajem ožujka krenuti s distribucijom i kod nas. Razlog? U jednoj sceni Petar i njegovi prijatelji bacaju borovnice na jednog od likova, iako znaju da je alergičan na njih. Zbog toga su autori crtića optuženi da "potiču bullying".

Autori filma, kao i Sony studio, ispričali su se zbog scene u kojoj je Tomica Gregorac  morao zbog napada borovnicama uzeti adrenalin. Inače, prvi su o toj sceni progovorili članovi grupe Djeca s alergijom na hranu, koji su i poslali otvoreno pismo Sonyju.

- Nepotrebno je da se u filmu za djecu pokazuje kako likovi namjerno napadaju drugog lika kako bi izazvali alergijsku reakciju kod njega - napisali su u tom pismu.

Ova je kontroverzna scena izazvala različite reakcije na društvenim mrežama. Dok su njeni protivnici počeli žestoko pisati protiv nje, uz prigodni hashtag #boycottpeterrabbit, drugi su kazali kako im je ta scena smiješna i da ne vide problem u njoj.

- Mislite li da je u redu napadati osobu koja je alergična na hranu? Moja je kćerkica zamalo umrla zbog toga - napisao je jedan ogorčeni otac.

 

Jedna je djevojka odgovorila kako se radi o crtiću, te kako smo u crtićima dosad vidjeli puno nasilnijih scena.

Petar Zecimir
1/5
Ključne riječi

Komentara 1

JI
Ja i Ja
12:14 12.02.2018.

Bezposleni pop i jariće krsti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije