Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Kraljica Elizabeta prvi put u 20 godina viđena kako hoda sa štapom, prije ga je koristila samo nakon operacije

Mnogi ipak, tvrde da je to znak da joj je zdravlje narušeno, a neki smatraju da su baš zbog toga nedavno procurili detalji o tome kako će izgledati dan kada kraljica umre, ali i detalji sprovoda.
13. listopada 2021. u 21:00 1 komentara 237 prikaza
Foto: PA/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/13

Prvi put u 20 godina, kraljica Elizabeta je viđena kako hoda sa štapom. Inače vitalna 95 - godišnjakinja sa štapom je došla na misu. Prvi put ga je koristila 2003. i 2004. godne kada je operirala koljeno. Kako pišu strani mediji ne čini se da je nešto ozbiljno, no da je trebala pomoć pri izlasku iz automobila.

Štap je, tvrde,  koristila zbog neravnog puta do samostana.  Mnogi ipak, tvrde da je to znak da joj je zdravlje narušeno, a neki smatraju da su baš zbog toga nedavno procurili detalji o tome kako će izgledati dan kada kraljica umre, ali i detalji sprovoda. Naime,  vladini odjeli dobili su upute da zastave stave na pola koplja u roku od 10 minuta od objave smrti, a članovi kabineta će biti osobno pozvani kako bi bili upoznati s tužnom viješću.

Princ Charles, koji će postati kralj nakon smrti svoje majke, obratit će se naciji na dan njezine smrti, dok će premijer biti prvi član Vlade koji će dati izjavu. Očekuje se da će kraljica biti pokopana 10 dana nakon smrti, a Charles će i prije pokopa krenuti na turneju po Velikoj Britaniji.

Kraljičin lijes ležat će tri dana u parlamentu, a vlasti predviđaju da će se u Londonu zbog njezine smrti okupiti više stotina tisuća ljudi, zbog čega se policija i sama treba vrlo dobro pripremiti za taj dan, a strahuje se i od zastoja grada, ali i nestašice hrane. Također, parlamentarni poslovi, koji god da bili aktualni, bit će obustavljeni svih 10 dana do pokopa. 

Premijer će biti jedan od prvih koji će biti obaviješten o njezinoj smrti, a vijesti će u pozivu iznijeti kraljičin privatni tajnik. Također će biti obaviješteni članovi Ureda tajnog vijeća.

Ministri će primiti poziv, a e-mail će biti poslan visokim političarima i državnim službenicima u kojemu će pisati: "Dragi kolege, s tugom vam pišem da vas obavijestim o smrti njezina veličanstva Kraljice." Kraljevska obitelj objavit će obavijest kojom će javnost obavijestiti o smrti njihove kraljice, a vijest će se podijeliti i na društvenim mrežama.

Točne pojedinosti o njezinom sprovodu tada će biti objavljene, a novi kralj Charles uključit će se u televizijski prijenos u 18 sati toga dana. Potom će premijer održati audijenciju s novim monarhom. Ministri će biti upućeni da ne medijima komentiraju ništa sve dok premijer prvi ne da izjavu, dok će Ministarstvo obrane organizirati pozdrave oružjem. Diljem zemlje održat će se minuta šutnje.

VIDEO Sanja Doležal otkrila istinu o Dini Jelusiću i 'pogledu u njezin dekolte'

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic Novi gost Aleksandar Stanković otkrio tko je sumnjičavi stručnjak koji mu dolazi u emisiju Leona Paraminski rodila u rujnu Presretna Leona Paraminski pozirala je u krevetu bez trunke šminke i prvi put pokazala bebu: Tvornica hrane proslavili važan dan Izabel Kovačić raznježila videom sa sinom Ivanom: 'Moj veliki dječak'

 

Zagreb: Dani hrvatskih tržnica
Što i od koga građani kupuju
Inspektori 'češljaju' tržnice i kreću u kontrolu OPG-ova, evo što su dosad otkrili
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu