Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vakula'

Zoran Vakula postao zvijezda pjesme T.B.F-a i Ante Casha

Zoran Vakula
Foto: PR FOTO
1/4
14.09.2015.
u 17:18

Pjesma o omiljenome hrvatskom meteorologu službenu je premijeru imala danas na Drugome programu Hrvatskoga radija u emisiji Zlatka Turkalja Turkija „Music Pub“ koju možete poslušati u Slušaonici Hrvatskoga radija na www.hrt.hr

Zoran Vakula, glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije i jedno od najpoznatijih lica s malih ekrana opjevan je u pjesmi „Vakula“, koju zajednički potpisuju reper Ante Vlašić Cash i splitska grupa TBF.

Pjesma o omiljenome hrvatskom meteorologu koji je ujedno i sinonim za vremensku prognozu, svoju je službenu premijeru imala u ponedjeljak 14. rujna na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u emisiji Zlatka Turkalja Turkija „Music Pub“. Emisiju možete poslušati u Slušaonici Hrvatskoga radija na internetskoj stranici www.hrt.hr.

Gosti su emisije bili Zoran Vakula i Ante Cash, koji su govorili o tome kako je došlo do suradnje, odnosno zašto je upravo meteorologija postala toliko popularna da se o njoj snimaju pjesme i spotovi.

– Ante me je nazvao još u travnju s molbom da nastupim u spotu. Iako sam bio počašćen, ipak nisam bio sklon prihvatiti njegovu ponudu, stoga su oni snimili animirani spot. Zapravo nisam imao izbora, rekli su da ću biti glavni lik njihove pjesme i tako je sve počelo – rekao je Vakula.

Dodao je kako je to prvi put da ga je netko opjevao, no ipak mu je znatno važnije to što je njegova struka prepoznata. – Ljudima nastojim dati najpouzdanije vremenske prognoze koje mogu. Važno je prevesti složeno znanstveno fizikalno i meteorološko nazivlje na jezik koji običan čovjek razumije. Dakle, nastojim jednostavnim rječnikom bez silnih grebena i konvergencija ljudima reći kakvo ih vrijeme očekuje – rekao je Vakula.

 Njegovu jednostavnost i popularnost prepoznao je i Ante Cash, stoga mu je upravo Vakula poslužio kao nadahnuće za pjesmu i spot. Ante mu se obratio s prijedlogom da snime spot u kojemu bi nastupio i Vakula, no kako meteorolog nije tomu bio sklon, nastao je animirani spot.

– On je sinonim vremenske prognoze, nosi jednu vedrinu, ali i poruku da poslije kiše dolazi sunce, i to ne samo u meteorološkom smislu. Ljudi ga doživljavaju vrlo pozitivno te smo stoga odlučili upravo o njemu snimiti jednu pozitivnu pjesmu – rekao je Ante.

Kaže kako su prve reakcije onih koji su pjesmu čuli pozitivne, a uvjeren je i da će nakon premijere steći širok krug obožavatelja. Tomu će svakako pridonijeti i refren:
 "Kad narastem, bit ću dijete
kad oblaci prijete
Ja dignut ću rolete
Jer znam da bit će
Pretežno vedro
Pretežno vedro
Vakula je rek'o
Vjetar je povoljan
Diži jedro
Bit će pretežno vedro!"

>>Vakula: Moguće i olujno nevrijeme

Komentara 1

MA
mamunamegalo
21:28 14.09.2015.

tbf je nula bez Antića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije