Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusan doručak

Zasladite se omiljenim jelom iz djetinjstva: Riža na mlijeku s voćnim preljevom koja će nestati u trenu

Shutterstock
30.09.2020.
u 07:00

Možete dodati cimet, naribanu čokoladu, orašaste plodove...

Riža na mlijeku jedno je od omiljenih jesenskih jela iz djetinjstva. Priprema je jednostavna i brza, a ova količina sastojaka dovoljna je za otprilike šest zdjelica - koje će nestati u trenu zahvaljujući preljevu od šumskog voća. Ako niste ljubitelj, možete koristiti banane ili mango.

Sastojci:

  • 350 ml vode
  • 140 g riže
  • 600 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice naribane narančine korice
  • Pola žličice soli
  • 50 g šećera
  • 1 jaje


Za preljev od šumskog voća:

  • 300 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 2 žlice svježeg soka od naranče

Influencerica Matea Frajsberger o svojoj borbi s napadajima panike: "Bila sam u strahu što će ljudi o meni misliti, dok nisam ispričala sve što mi je bilo na duši!

Priprema:
Prvo pripremite preljev od šumskog voća. Bobice istresite u malu tavicu na srednju vatru, dodajte šećer i sok naranče i pričekajte da počne krčkati. Smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi.

U tavu ulijte vodu, dodajte rižu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite tavicu i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre.

Dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer i kuhajte još desetak minuta. U maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, servirajte ga uz preljev od šumskog voća.

Ovo je 10 najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Komentara 1

DG
dana11042004@gmail.com
21:46 01.10.2020.

Kao prvo ide obično mlijeko, kao drugo niti sam jela, niti bi probala, a kao treće zove se sutlijaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije