Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo i fino

'Cloud bread' odlična je zamjena za kruh, a za pripremu vam trebaju samo tri sastojka

Shutterstock
29.09.2020.
u 07:00

Sastojke vrlo vjerojatno imate kod kuće.

Svoju popularnost doživio je tijekom karantene kada su ljudi svakodnevno na društvenim mrežama objavljivali kako se priprema i ukrašava ovaj jednostavan, ali i zdrav prilog. Možete ga jesti uz salatu, kajganu ili napraviti sendvič.

Jednostavna je i lagana verzija kruha, a za pripremu vam trebaju samo 3 jaja, 60 g krem-sira i prstohvat soli.

Jedna stvar je ključna u prevenciji bolesti srca, a mladi kardiolog objašnjava koja!

Zagrijte pećnicu na 150°C i obložite lim papirom za pečenje. Bjelanjke od žumanjaka odvojite u dvije srednje zdjele. Dodajte sol u bjelanjke i uz pomoć miksera napravite čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nježno dodajte smjesu bjelanjaka u žumanjke i promiješajte. Žlicom izvadite smjesu i oblikujte šest ili osam komada kruha. Pecite dok ne poprime zlatnu boju, 25 do 30 minuta.

Možete dodati razne začine poput češnjaka, ružmarina ili čak malo naribanog sira.

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost, pogledajte fotografije:

1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije