Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Plažni bar Čiringito: Malo prigrizeš, bućneš se u more i vratiš natrag za stol

Čiringito
Foto: Marina Borovac
1/4
26.07.2018.
u 09:14

Viganj je inače odredište surfera, atmosfera je ovdje neformalna i maleni bar na plaži savršeno se uklopio u tu sliku.

Radno je iskustvo skupljao na kruzerima, izvještio se s vinima i koktelima, a onda je u Sevilli “našao” Jolandu Figuerobu Melero. Iz tog ju je ljudskog mravinjaka s 1,5 milijuna stanovnika doveo u jedan sasvim drukčiji kutak svijeta, Viganj na polutoku Pelješcu, koji cijeli ima oko osam tisuća stanovnika.

Ljubav našao na šanku

Valjalo je smisliti nešto svoje pa su Dino Dalmatin, njegova Jolanda i najbolji mu prijatelj Alen Stupin otvorili Čiringito, plažni bar u Vignju čija terasa ulazi u more. I nastao je bum. Viganj je inače odredište surfera, atmosfera je ovdje skroz neformalna i Čiringito -inače, chiruingito je naziv za plažne barove u Jolandinoj domovini Španjolskoj , a znači i malo i kratko - gostima je jednostavno legao.

Prigrizeš koji zalogaj, bućneš se u more, odsurfaš i vratiš se natrag jesti ili rashladiti koktelom, narančadom, kraft pivom... Ili se samo izvališ, pijuckaš domaće vino i gledaš u more. Za ljubitelje žestice, tu su i kraft rakije.

Ovdje se mogu pojesti doručak, ručak i večera, na meniju su razne vrste brusketa (pet komada je 30 kuna), plate s morskim plodovima, domaćim kozjim sirom, sušenom tunom, u baru spravljenom ribljom paštetom... Tu su i povrtne lazanje, riblja i mesna jela, salate, slasni mali zalogajčići.. Bolje valjda i ne može. Uvečer u sezoni u Čiringitu je svirka, dolaze jazz bandovi iz Splita...:

– Ideja je bila napraviti nešto drukčije, a ne copy paste svega već viđenog. Počinjemo raditi krajem travnja i radimo do početka listopada. Zimi Jolanda i ja smišljamo jelovnike, malo tražimo po internetu, malo idemo po restoranima i gledamo kako drugi raditi, pratimo Tripadvisor... Moraš potrošiti i proputovati ako misliš za sljedeću sezonu ponuditi nešto novo. Devedeset devet posto jela osmisli Jolanda. No ona zbog djece više ne radi u baru, a Alen je ljubav svog života našao na šanku i otišao u Francusku – smijući se govori Dino.

Možete i doploviti

No nije ostao sam, u baru ih radi dvanaestero. Do Čiringita se može doći i morskim putem te uz most pokraj plaže ostaviti plovilo, zavaliti se u hladovinu i jednostavno uživati.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
HARIS
16:04 29.07.2018.

Prekrasno i jedinstveno mjesto,ednostavno čista 10!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije