Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Konoba Pod odrnom: Ako je namirnica dobra, ovdje je pravilo: nemoj je puno gnjavit

Odrna iz naziva konobe isto je što i brajda, a gosti ovamo dolaze zbog dobre spize.
23. srpnja 2018. u 20:55 0 komentara 753 prikaza
Konoba: Pod odrnom
Foto: Marina Borovac
Pogledajte galeriju 1/2

Na izlasku iz konobe sredovječni je bračni par zastao pozdraviti se s gazdom i, pružajući mu srdačno ruku, na engleskom dobacio: “Vidimo se dogodine.” On im je uzvratio pozdravi i kazao: “Vidimo se.”

U ovim pećima na drva temperatura dosiže 400 stupnjeva, a delicije koje iz njih izlaze zadivile su i pjevača grupe U2 Večernjakove zvjezdice Marijina konoba: Ovdje je uživao i Bono Vox, a kraj krušnih peći se i slikao

Put je da sve bude lokalno

– To van je par iz Rumunjske. Dolaze u nas bit će 30 godina. Sićan ih se još kad san bija dite – izgovara Dino Kružičević vješto manevrirajući među stolovima konobe Pod odrnom u Omišu.

– Moj je dida Dinko započeja s marendama ‘67. kad je turizam bio još u povojima, nastavija otac Vicko, sad sam ja preuzeja, a imamo i malog Vicu koji će valjda nastavit. Danas su nam gosti unučad ljudi koji su dolazili još k didu. Šta da van rečen, atmosfera je baš pravo domaćinska i ne moraš ni pitat gosta šta će popit jer već znaš šta će – kaže, objašnjavajući da je odrna isto što i brajda. A gosti se u konobu vraćaju zbog dobre spize koju obitelj Kružičević već desetljećima sprema. Dino kaže da većinu namirnica nabavljaju od ovdašnjih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i domaćih ljudi i da živi za dan kad će sve što imaju u ponudi proizvesti poljoprivrednici iz okolice.

– Mislim da je to pravi put i radi gostiju i radi nas i radi ljudi što se muče nešta proizvesti – objašnjava.

Perić i Rebić dobili soparnik Sjajan doček Slasno u Omišu: poseban soparnik za vatrene Perišća i Rebića

Da ostane prirodno

Kao specijalitete ove moderne konobe ističe svježu ribu, buzaru, domaću tjesteninu poput šurli, odreske i gradele za koje je maher njegov otac Vicko, inače zadužen i za nabavu.

Supruga Mia konobari, on je na relacija kuhinja - šank, no alfa i omega konobe je, naglašava, mati Mira koja je glavna u kuhinji, iz koje izlazi ono najbolje od konobe.

– Ako je dobra namirnica, nemoj je puno gnjavit, nego ju napravi da ostane prirodna – kaže Dino.

Konoba Corrado Večernjakove zvjezdice Konoba Corrado: Svjetski prvak hvata im ribu, a gosti nakon jela prste ližu

I zaista, jadranska hobotnica učas je bila spremljena na gradelama, servirana uz povrće sa žara te zdjelicom blitve. Taj obrok za 135 kuna bio je toliko ukusan i zbilja je vrijedio svake lipe.

TOP 5 za kupanje

1. Punta – gradska plaža Omiš

2. Duće

3. Stanići

4. Mimice

5. Pisaka

Info

Cijene u Omišu, na samom vrhunsku sezone, prihvatljive su i za većinu domaćih gostiju.

Parkiranje: 5 kn/h

Pivo 0,5 l: 15 kn

Kava espresso: 7 kn

JESTE LI ZNALI?

Scene iz filmova Winnetou i Apanači, Old Surehand, Kralj petroleja i Winnetou II. snimane su na lokaciji Radmanovih mlinica, u kanjonu Cetine. O legendarnom Indijancu, junaku priča Karla Maya, od 1962. do 1969. u Hrvatskoj je snimljeno 10 filmova. Radmanove mlinice danas su uređene kao restoran i omiljeno su izletište.

Konoba Pod odrnom

Konoba “Pod odrnom”

Ivana Katušića 1, Omiš Vlasnik: obitelj Kružičević

Iznos računa: 135 kuna

...

Izbor i kvaliteta jela (DO MAKS. 50 bodova) 47

Izbor i kvaliteta PIĆA (DO MAKS. 15 bodova)13

Posluga i ljubaznost (DO MAKS. 10 bodova)10

Dojmovi i prostor (DO MAKS. 20 bodova)17

Ukupnost ponude (DO MAKS. 5 bodova) 4

UKUPNO: 91

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

Velika zvjezdica - više od 95 bodova

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.