Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Marijina konoba: Ovdje je uživao i Bono Vox, a kraj krušnih peći se i slikao

Nekada je to bio pansion koji je nudio doručak, ručak i večeru, ali kako je rastao turizam, obitelj je odabrala jedan posao - restoran
20. srpnja 2018. u 13:30 0 komentara 1361 prikaza
U ovim pećima na drva temperatura dosiže 400 stupnjeva, a delicije koje iz njih izlaze zadivile su i pjevača grupe U2
Foto: Marina Borovac

U njihovoj konobi ponuda jela ispisana je samo na jednoj stranici. Na prvu se možda čini malo, a zapravo tu je stalo sve – od kozjeg sira i pršuta, preko inćuna, kamenica, rižota, tjestenine, ribe, hobotnice, jastoga, ramsteka, bifteka, kozletine i veprovine.

Turistička patrola: Krk Turistička patrola: Krk Ispovijest galeba: Svaka druga bila je Helga, ne sjećam ih se, one mene pamte

Cijene su prihvatljive

Sve do božanskih slastica poput štrudle od jabuka bake Marije po kojoj se ova konoba u Prožurskoj luci i zove. S jelima već od 40 kuna (špageti pomadore) ili mušulama na buzaru za 65 kuna te crnim rižotom za 78 kuna ova otočka konoba cjenovno je prihvatljiva. Naravno, ima tu i puno skupljih delicija, poput specijaliteta kuće, brodeta, koji se prodaje po cijeni od 395 kuna za kilogram ili jastoga koji stoji 780 kuna (kilogram). No jednako je ukusna hobotnica s krumpirima ispod peke (porcija je 165 kuna).

U ovim pećima na drva temperatura dosiže 400 stupnjeva, a delicije koje iz njih izlaze zadivile su i pjevača grupe U2
1 / 12
Otok Mljet

- Roditelji mog supruga Marka, Marija i Nikola, započeli su osamdesetih s iznajmljivanjem soba. Bio je to pansion s doručkom, ručkom i večerom. Nakon rata počeli su pristizati nautičari i nije se više moglo raditi oboje pa se obitelj prebacila na restoran – govori nam Marijina snaha Marianka Belin, formalna vlasnica konobe u kojoj je šefica kuhinje Markova sestra Ane koja je nasljedila nekoliko majčinih recepata i usavršila neke svoje.

Mali Lošinj Turistička patrola Vedran: Jarbol je pukao, danima sam plutao Atlantikom

Nasljednik će po svemu sudeći biti student Toni, Mariankin i Markov sin. U stalnom je postavu konobe osim navedenih i obiteljski rođak, konobar Pero.

Dolazi i Ivanišević

Marijina konoba otvorena je od Uskrsa do listopada, a zbog ograničenog prostora na terasi tik uz more valja rezervirati mjesto. Posjetitelji su uglavnom jahtaši i gosti obližnjih apartmana.

- Imamo krušne peći na drva u kojima temepratura dosiže 400 stupnjeva – objašnjava nam Marko Beli. Ondje se se 2006. godine slikao s Bonom Voxom kada je slavni pjevač grupe U2 bio na otoku pa su u Marijinoj konobi i danas na zidu fotografija Marka i svjetske zvijezde. Dolazio je ovamo i Goran Ivanišević i još mnogo poznatog svijeta...

Makarska Turistička patrola: Makarska Grace Kelly i knez Rainier poslali su školjke za Muzej

Marijina konoba

"Marijina konoba"  

Prožurska luka 2, Mljet Vlasnik: Marianka Belin

Iznos računa: 165 kuna

****

Izbor i kvaliteta jela (do maks. 50 bodova): 48

Izbor i kvaliteta pića (do maks. 15 bodova): 13 

Posluga i ljubaznost (do maks. 10 bodova): 10

Dojmovi i prostor (do maks. 20 bodova): 17 

Ukupnost ponude (do maks. 5 bodova): 4

Ukupno: 92

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

Velika zvjezdica - više od 95 bodova

Jeste li znali?

Na Mljetu je 30 zaštićenih vrsta orhideja i preko 120 ptičjih vrsta. Endemska meduza Aurelia relicta živi samo u mljetskim jezerima i ne možete je naći nigdje drugdje na svijetu. Poprilično je velika, no za kupače potpuno bezopasna.

Info

Iz zagrebačke perspektive otok na kojem se parking ne naplaćuje raj je na zemlji 

Parkiranje: 0  kn/h

Pivo 0,5 l: 18 kn

Kava espresso: 10 kn

Top 5 za kupanje

1. Saplunara

2. Limuni

3. Sutmiholjska

4. Mali most - NP Mljet

5. Plaža Polače

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.