Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaki dan

Osjećajte se bolje u svom tijelu i zavolite sebe

sreća
11.05.2012.
u 18:00

Ne postoji čarobna formula za povećanje samopouzdanja. Ipak, postoje svakodnevne navike kojima možete jačati svoj duh

 

 

 – Okružite se pozitivnim ljudima. Raspoloženja i stavovi mogu biti \"zarazni\", pa se družite s ljudima koji imaju pozitivan stav prema životu i optimistični su. Klonite se prijatelja i poznanika koji se stalno žale. 

 – Planirajte. Organizacija je često ključna za dobro raspoloženje. Ako stalno kasnite i trčite negdje, osjećat ćete se loše i tjeskobno. Organizirajte si dan tako da sve stignete bez žurbe, koliko god je to moguće. Radite stvari koje volite. Ostavite vremena u danu da napravite nešto u čemu uživate. To može biti čitanje knjige, vožnja biciklom ili šetnja po kvartu. Opustite se i uživajte. 

Spavajte. Raspoloženje i samopouzdanje sigurno neće biti na vrhuncu ako ste kronično neispavani i umorni. Ostavite dovoljno vremena da se odmorite i priuštite si kvalitetan san. 

Nagradite se. Ako sami ne prepoznajete vlastita postignuća, samopouzdanje vam je vjerojatno u lošem stanju. Probajte s malenim stvarima. Nakon lošeg dana na poslu, počastite se malim poklonom. Kupite si sladoled ili sjednite na dugu kavu s prijateljicama. Osjećat ćete se bolje i bit ćete motiviraniji. 

Uzmite pauzu. Stanite, udahnite duboko i uživajte u malim stvarima. Zaboravite na probleme samo na 10 minuta i uživajte u lijepom danu. Ako ne pauzirate svako malo, osjećat ćete se kao da ste u jurećem vlaku. 

Odredite male, realistične ciljeve. Svaki cilj koji postignete, ma koliko malen bio, povećat će vam samopouzdanje i pružiti sigurnost u svoje mogućnosti. Pretvorite velike ciljeve u nekoliko manjih. Lakše ćete ih postići postupno radeći na sebi. 

Dajte nešto od sebe. Davanje nas čini boljima, ali zbog njega se i osjećamo bolje. Jednom mjesečno volontirajte za neku lokalnu udrugu ili odnesite odjeću koju više ne nosite u Crveni križ. Osjećaj je uvijek dobar. 

Recite \"ne\". Ako ne znate reći \"ne\", vjerojatno ste često pod stresom i tjeskobni. Zauzmite stav i budite iskreni. Napravite ono što možete, želite i stignete. Sve drugo odbijte mirne duše. Niste svemogući i nitko se neće naljutiti ako ga odbijete. 

 – Pokrenite se. Vježbanje je uvijek dobra ideja, pogotovo jer kretanjem naše tijelo ispušta endorfin, hormon odgovoran za sreću. Osim što ćete se osjećati bolje, bolje ćete i izgledati. 

Popunite kalendar. Družite se što više i provodite vrijeme izvan stana. Teško se osjećati dobro ako ste zatvoreni u četiri zida. Čim izađete bit će vam bolje.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije