Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pametne' platforme

5 savjeta kako putovati više, a potrošiti manje

Putovanje
Foto: PR FOTO
1/2
04.11.2014.
u 12:23

Preko AutoHopa možete podijeliti prijevoz unutar Hrvatske, ali i u bilo koju europsku zemlju do koje se putuje autmobilom

Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu, ­ napisao je još Sveti Augustin.

Ljubitelji putovanja uvijek govore kako im nije žao niti jednog novčića potrošenog na posjet drugim gradovima i zemljama, a mnogi od njih dokazuju kako za putovanja ne treba uvijek potrošiti mnogo novca.

Kako putovati više uz ograničen budžet, otkrijte uz ovih pet savjeta:

1. Čekajte pravi trenutak

Planirajte putovanja izvan sezone ­ smještaj i avionske karte najskuplji su u sezoni godišnjih odmora i školskih praznika. Ako planirate posjet nekoj europskoj metropoli, probajte izbjeći to vrijeme i vrebajte na jeftinije karte izvan sezone. Sastavite popis mjesta koje biste željeli posjetiti sljedećih nekoliko godina, pratite akcije ili portale za grupnu kupovinu i rezervirajte kad nađete nešto sa svoje liste.

2. Podijelite troškove prijevoza

Povezite se s nekim ili vi povezite nekoga i podijelite troškove goriva i cestarina. Preko online platforme za podjelu prijevoza AutoHop možete pronaći vozače koji nude slobodna mjesta ako ste putnik ili pronaći suputnika s kojim ćete podijeliti trošak ako ste vozač. Preko AutoHopa možete podijeliti prijevoz unutar Hrvatske, ali i u bilo koju europsku zemlju do koje se putuje automobilom. Nema mjesta za nepovjerljivost jer se vozači i putnici međusobno ocjenjuju pa je lako provjeriti s kime se ugodno voziti.

3. Rezervirajte smještaj bez posrednika

Pretražite internet, hotel ili hostel možete pronaći i rezervirati direktno uz par klikova mišem. Povoljan smještaj, a osobito ako ste fleksibilni i voljni prespavati u slobodnoj sobi u nečijem stanu, možete naći i preko platforme Airb’n’b koja također ima recenzije prijašnjih gostiju pa lako provjerite je li smještaj onakav kakvim se oglašava.

Foto: PR FOTO

4. Informirajte se o popustima

Prije puta provjerite nude li neke znamenitosti ili muzeji koje želite posjetiti popuste za određene skupine ili u određenim mjesecima. Neki gradovi nude gradske kartice po simboličnoj cijeni uz koje možete uštedjeti na ulaznicama.

Na TripAdvisoru možete, primjerice, potražiti preporuke za restorane i kafiće koji nude dobru hranu i piće po povoljnim cijenama.

5. Putujte s minimalno prtljage

Provjerite vremensku prognozu prije puta i pakirajte promišljeno. Ne nosite puno odjeće "za svaki slučaj", ako baš ostanete bez čiste odjeće, uvijek je možete za par eura oprati u praonici. S lakšom prtljagom uštedjet ćete na avionskom prijevozu, ali i biti fleksibilniji i mobilniji ­lakše naći vozača s kojim ćete podijeliti vožnju. Također, lagana prtljaga omogućava vam da posjetite neka mjesta u kojima ne mislite prespavati, a u nekim muzejima možete je i besplatno ostaviti na čuvanju.

>>U kalifornijskoj dolini Napa proizvode vino od sorte iz Dalmacije

>>Japanke kupuju kravate protkane zlatom, ali time prestaje naša ponuda

Komentara 3

JO
jozomali
21:56 04.11.2014.

zaboravili ste najjeftijije je da vam neko prepriča putovanje....naučiš ga napamet i to je to...

Avatar IvanR
IvanR
13:05 04.11.2014.

Zašto se ne komantiraju domaći portali nego samo strani ???

Avatar comandante
comandante
13:13 04.11.2014.

ako se moram sa nekim gurati u autu neću niti putovati nigdje, kakvi su ovo savjeti, zar nismo u kapitalizmu, novaca bi trebalo biti na pretek, putovanje dostupno i jeftino, posla koliko hoćeš.... ili smo se malo zaletjeli pa sada tražimo nekoga da nam plati benzin!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije