Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet i gastronomija

Neumoljivi prema gostima u Areni, a neponovljivi domaćini za stolom punim specijaliteta iz cijele zemlje

Gala večera za dužnosnike rukometnog kluba Barcelona
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
24.11.2017.
u 11:24

Europska liga 12 najboljih rukometnih klubova oformit će se 2020. Goste će zagrebaši dočekivati jelovnicima Best of Croatia, najbolje iz Hrvatske

Kako se Hrvatska najbolje promovira? Sportom i gastronomijom, bjelodan je odgovor na ovo lako pitanje. Veliki sportski uspjesi male zemlje česta su tema svjetskih medija, jednako kao i priče o nevjerojatno raznovrsnim jestivim i pitkim divotama koje se protežu od Baranje do Konavala. Kako ove snažne potencijale učiniti još moćnijima? Te misli opsjedaju Vedrana Šupukovića, novog direktora rukometnog kluba PPD Zagreb.

Ideje novog direktora

Uspješni poslovni čovjek prihvatio se novog zadatka s velikim ambicijama. Naime, 2020. godine oformit će se jedinstvena dvanaesteročlana europska liga najboljih rukometnih klubova. U tom ekskluzivnom društvu naći će se i naši rukometaši. Naši su rukometni talenti neiscrpni, kao da su bogomdani, upravo kao i gastronomske atrakcije kojima raspolažemo. Kada se ujedine, promotivna i medijska im je snaga iznimna. Zato su u klubu odlučili na sportskom borilištu biti prema gostima iz svijeta neumoljivi, a za stolom najbolji domaćini.

Umjesto rutinskih večera kojima se ugošćavaju protivnici, direktor Šupuković je pripremio hrvatsku gastronomsku reviju prvom stranom protivniku – zvijezdama iz Barcelone. Večera se planirala danima. Činjenicu da i sam uživa u vrhunskim zalogajima i kapljicama Vedran je iskoristio tako što je okupio znance i prijatelje, ugostitelje, kuhare, sommeliere, vinare i proizvođače delikatesa. Gastronomad Rene Bakalović ispisao je jelovnik Best of Croatia, najbolje iz Hrvatske. Zamisao ne završava na izboru jela i izvrsnih vina. Ugođaj je jednako važan, zaključili su ovi neuobičajeni promotori hrvatske gastronomije. U prvom izdanju goste predvođene legendarnim direktorom kluba iz Barcelone Davidom Barufetom dovezli su na Gornji grad.

Premijera novog pjenušca

Prošetali su se Markovim trgom, uz sabornicu spustili do Kamenitih vrata i ušli u slikoviti prostor restorana Trilogija. Revija raznolikih hrvatskih vina otvorena je premijerom. Pavel je novi pjenušac kojim su ih počastili autori, otac i sin, vinari Zdenko i Nikola Šember. Ispričali su i priču o plešivičkom vinogorju, “maloj hrvatskoj Champagne”.

Španjolci i Francuzi uživaju u bogatim ribljim juhama poput kultnog bouillabaissea. Naši su im kuhari pokazali kako se od svježih jadranskih riba, školjki i rakova radi doslovce senzacionalna juha, poslužena uz mirisnu majonezu od mladog maslinova ulja. Katalonci uživaju u prepečenoj tjestenini, fideus. U Trilogiji su se oduševili našim zapečenim rezancima uz umak od deset vrsta gljiva i priču kako je Hrvatska mala zemlja s najviše vrsta jestivih gljiva. Nakon niza jela slijedila je i pralina aromatizirana najcjenjenijom gljivom, bijelim tartufom. Iz Istre, upitali su gosti? Ne, ovaj put iz Dalmacije, a imamo bogata nalazišta tartufa i u Slavoniji. Hrvatska je zemlja tartufa, objasnili su domaćini impresioniranim gostima i najavili posebnu kuharicu kojom sportaši promoviraju nacionalnu gastronomiju.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije