Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Ljutić

Bandićev tjelohranitelj i pomagač u kabinetu sad postao šef redara

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
23.11.2017.
u 20:12

Prvo je on Sandri Švaljek uručio pismo kojim joj je oduzeta punomoć, a postao je poznat po tome što je Bandića štitio od – jaja

Tjelohranitelj, pa zamjenik šefa Kabineta gradonačelnika, predsjednik povjerenstva za dodjelu gradskih prostora, koordinator poslova komunalnog i prometnog redarstva, a sad i novi prvi čovjek sektora koji se brine o redu u metropoli.

Robert Ljutić zamijenio je Juroslava Draguna na mjestu šefa prometnih i komunalnih redara, a njegovo će imenovanje tek biti potvrđeno.

“Posjed nije njegov”

– Nemojte mene ništa pitati, molim vas, obratite se službi za informiranje Grada, ja sam sad savjetnik – svoju nam je smjenu kratko komentirao Juroslav Dragun, kojem se “stolica tresla” još od svibnja ove godine, nakon što je redarima šefovao točno godinu dana. Tad mu je gradonačelnik Milan Bandić “pomogao”, i to tako da je, kad je Dragun bio na godišnjem, “pojačao kapacitet redarstva” na način da je u koordinaciju poslova ubacio Ljutića. On se tu sasvim dobro snašao, kažu nam prometni redari, koji su novim šefom zadovoljni jer, govore, čovjek je to kojem je promet struka.

– Prije nego je došao raditi za Bandića, bio je prometni policajac – kažu redari, koji se nadaju da će im novi šef osigurati makar skutere da ne moraju svoj posao obavljati pješke. Dobar je s gradonačelnikom, kažu, pa mu to ne bi trebao biti problem. I zaista, Robert Ljutić, koji je od dolaska u službu gradonačelnika 2007. bio zaposlen kao pomoćnik za sigurnost u Bandićevu uredu, često je isticao kako je prvom čovjeku grada prije svega prijatelj. Štitio ga je, tako, od stanara iz Galjufove, koji su gradonačelnika gađali jajima jer im je ulicu iz jednosmjerne pretvorio u dvosmjernu, a i od novinara koji su mu željeli postaviti “još jedno pitanje”. Džogirao je i s njim svakog jutra u Kušlanovoj, sve do 2009., kada su odnose naizgled malo zahladili, nakon što je Ljutić kešom u Gorščici kupio zemljište od 2500 četvornih metara za sto tisuća eura. Mediji su se raspisali, pogotovo nakon što je tri mjeseca kasnije taj dio Zagreba pripao Parku prirode Medvednica te se vrijednost zemljišta višestruko povećala, stanovnici oko imanja rekli kako sve zapravo pripada Bandiću, dok je Ljutić objasnio da je svaki kvadrat pošteno platio, i to novcem koji je zaradio prodajom jednog stana u vlasništvu svoje žene. U sljedeće dvije godine sadašnji šef redara imanje je uredio na način da je rekonstruirao i staru vodenicu, a na njega čak smjestio i peradarnik, dok je u novine opet dospio kad su mu komunalni redari 2011. išli narediti da skine bodljikavu žicu oko posjeda koju je postavio. O Robertu Ljutiću ponovo se nije čulo ništa do 2014., kada je utvrđeno da je plagirao diplomski rad, zbog čega mu je oduzeta titula diplomiranog kriminalista Visoke policijske škole, a godinu dana kasnije upravo je on bio taj koji je tadašnjoj obnašateljici dužnosti gradonačelnika Sandri Švaljek u Skupštinu donio pisamce kojim joj je Bandić povukao punomoć. Godinu poslije protiv Ljutića pokrenuta je istraga jer je USKOK sumnjao da je navodnim nezakonitostima stekao imovinsku korist od najmanje 440 tisuća kuna, a navodno je oštetio, za 53 tisuće, i udrugu Zajednica folklornog amaterizma Grada Zagreba.

Snaći će se

Što se ovog posla tiče, rođeni Zagrepčanin, kažu njegovi podređeni, nema šanse da se neće snaći. Već sad, kažu, to što radi, radi vrlo dobro. On sam, međutim, kaže, još se uhodava.

– Nisam još upoznao sve djelatnike tako da ne znam jesu li zaista svi zadovoljni. Kratko sam bio u koordinaciji, ali nadam se da ću sve raditi kako treba – kratko nam je rekao šef komunalnih i prometnih redara pa nam priznao da je malo u gužvi. Ništa čudno, rekli su nam njegovi redari, jer tereni se odrađuju u svako doba dana, a njihov novi šef sve voli imati pod kontrolom.

– On želi da se posao obavi brzo i efikasno, što nama zaista odgovara – kažu nam redari.

Pogledajte kako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Komentara 7

LA
like_a_boss
14:59 24.11.2017.

Bivši prometni policajac, plagijator, kriminalac... Pravi izbor za bandićevu bosansku kriminalnu organizaciju.

BU
Budak
21:33 23.11.2017.

Gradski poznati Bandićev potrčko sa obrazom kao đon. Nosi ljubavnicima cviječe u ime velikog maga. Laže kad usta otvori i živi od mrvica koje padaju sa gazdinog stola ali kako je svaki dan gozba dosta pada. Nepismen a seoski lukav pa je na taj način stekao diplomu. Trenutno pod istragom zbog dilanja štandova na Božićnom sajmu.

DU
Deleted user
20:26 23.11.2017.

Vidi se; čovjek misaon, produhovljen, sposoban, odmjeren, zacijelo adekvatno obrazovan, nema se tu što reći. Jasno je da gradonačelnik bira ljude u skladu sa svojim likom i djelom. Naprosto moramo....moramo...ma ono...napredovati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije