Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanijekao krivnju

Žužiću određen istražni zatvor od mjesec dana

Željko Žužić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
31.12.2013.
u 19:22

Žužić je oko sat i pol vremena iznosio svoju obranu

- Naš klijent Željko Žužić iznio je svoju obranu detaljno, iscrpno i okolnosno i očitovao se na sve činjenice da tu u stvari nema štete, da je taj promet nekretnina koji se njemu inkriminira preuzet s kreditnim obvezama, verificiran od Porezne uprave. Dakle sve egzaktni podaci koji su dostupni. U stvari mi uopće ne vidimo u ovom predmetu razlog za pritvor - kazao je Davorin Budin, jedan od branitelja Željka Žužića, koji je uhićen u ponedjeljak zbog sumnji u zloporabu položaja i ovlasti tešku 373 milijuna kuna.

Žužić je na Staru godinu oko 14.30 sati doveden u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo gdje je oko sat i pol iznosio svoju obranu. Nakon toga odveden je na zagrebački Županijski sud gdje mu je sudac istrage odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Tužiteljstvo je predložilo saslušanje 21 svjedoka.

I dok tužiteljstvo očito smatra da ima razloga za Žužićevo pritvaranje, njegovi odvjetnici su sasvim drugačijeg stava. Oni smatraju da Žužić nije počinio kazneno djelo jer je temeljem odluka i sporazuma stjecao određene nekretnine, koje su bile opterećene hipotekama.

- Mi stvari vidimo na način primjerice, da vam netko pokloni stan od 100 kvadrata, a na njemu je hipoteka od 100.000 eura. Pa čestitam vam na stanu. To se otprilike ovdje dogodilo - slikovit je bio Tomislav Penić, jedan od Žužićevih odvjetnika.

Tužiteljstvo Žužića tereti da je nezakonito stekao nekretnine vrijedne 373 milijuna kuna, koje je prebacivao s jedne svoje tvrtke na drugu, no njegovi odvjetnici kažu da nema propisa koji Žužiću brani da prenese nekretnine, ako je ranije podmirio porezne obveze. Ističu su da su sve tvrtke koje su obuhvaćene ovim postupkom, kao i imovina Žužićeve, a sumnjiči ga se da je sve to počinio u inkriminiranom vremenu od 2007. do 2011.

Žužić je uhićen u ponedjeljak u svojoj kući u Velikoj Gorici, a policija mu je tom prigodom pretražila kuću te poslovne prostore, prije svega trgovački centar Solidum. Velikogorički tajkun vlasnik je više tvrtki, a blizak je i bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću.

>>Mesićev ‘najdraži’ tajkun uhićen zbog 420 mil. kuna

Komentara 27

KU
KuciloOro
16:37 31.12.2013.

Mesić uvijek zadnji sazna.........

ĆA
ćaćaća
14:57 31.12.2013.

pitajte mesića..on će reći da nema pojma od kud mu lova i kraj istrage :)))

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:02 31.12.2013.

Tko njega nezna , skupo ga plaća...tip je hladan i arogantan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije