Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor između stranaka

Zagrebački sud neće suditi Jovanoviću zbog HDZ-ove klevete

željko jovanović
Patrik Macek/PIXSELL
18.11.2011.
u 18:25

Općinski sud u Zagrebu smatra da je za HDZ-ovu tužbu nadležna Rijeka jer Jovanović ondje ima prebivalište

Općinski sud u Zagrebu odbio je HDZ-ovu tužbu za klevetu protiv esdepeovca Željka Jovanovića jer je HDZ nazvao zločinačkom organizacijom, proglasivši se mjesno nenadležnim. Zagrebački suci HDZ-u su u odbijenici rekli da je nadležan Općinski sud u Rijeci jer Jovanović ondje ima prebivalište. No, odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj to ne prihvaća i već je podnio žalbu protiv tog rješenja.

– Argumentacija suda toliko je neutemeljena da je vidim tek kao pokušaj kako se riješiti neugodnog predmeta. Neprihvatljivo, no za razumjeti, jer u osnovi je riječ o sporu između dvije najmoćnije političke stranke. Jovanović je, naime, samo ponovio stav SDP-a, izrečen još ranih 90-ih, pa je stoga od stranke koja je HDZ zbog njegove državotvornosti nazivala strankom opasnih namjera, moguće očekivati svašta, ali Jovanovićevu drskost u srcu Hrvatske, da koristi retoriku Slobodana Miloševića nazivajući HDZ zločinačkom organizacijom, ipak nisam očekivao – kaže Gredelj.

– Još sam manje očekivao da hrvatski kvaziintelektualci skoče u obranu tog rodonačelnika govora mržnje, koji po talentu za ratno huškačku propagandu nadmašuje i samog Goebbelsa. Inače Jovanovićevom logikom i njegovom razinom političke komunikacije lakše je "dokazati" da je SDP kao sljednik Partije zločinačka organizacija – nastavlja Gredelj.

– Naime, onaj tko odobrava zločine, brani ideologiju uime koje su zločini počinjeni, brani same počinitelje... i sam je zločinac. Hrvatska ih nikada ne smije amnestirati! Svakako ne prije nego što se ograde od tih zločina i ispričaju obiteljima ubijenih bez suđenja! Natjerajmo ih da se srame, kao što bi nezanemariv broj njih htio da se mi sramimo što smo se usudili braniti Hrvatsku! Zbog svega toga želim vjerovati da će na dan izbora hrvatski narod biti barem onoliko mudar koliko je ranih 90-ih bio hrabar! Upravljanje Hrvatskom više nikada ne smije pripasti onima koji je nisu htjeli – zaključio je odvjetnik HDZ-a.

Tuženi Jovanović, koji je postao prvi saborski zastupnik kojemu je ukinut imunitet zbog tužbe za klevetu, o svemu pak nema puno riječi. 

– Mogu samo reći da izjava V. Gredelja sama za sebe dovoljno govori o odvjetniku kao i o stranci koju zastupa – kazao je Jovanović.

Komentara 129

BM
bmwejac
18:57 18.11.2011.

GADI MI SE NA VECERNJI LIST

Avatar wratnik
wratnik
21:51 18.11.2011.

18.11.2011. u 21:31h JURO je napisao/la: ---------------------------- kajtije to ispricala tvoja bakica???- bolje procitaj njegovu biografiju-

BM
bmwejac
19:00 18.11.2011.

Drago mi je zbog odluke suda,ne mogu krivi biti uvijek u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije