Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz Dan općine i blagdan svete Katarine

Sanirano je klizište 
i napokon otvorena Sutlanska cesta

Klizište
Mladen Mandić
20.11.2009.
u 18:02

Radove je s 90 posto financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a s deset posto Općina Zagorska Sela.

U Bratkovcu u Općini Zagorskim Selima danas je prigodnom svečanošću otvorena dionica Sutlanske ceste na kojoj su završeni radovi na sanaciji klizišta. Riječ je o investiciji od gotovo sedam milijuna kuna, od čega na same radove otpada pet milijuna kuna, a ostatak od dva milijuna otpada na projektnu dokumentaciju i premještaj kuće iznad klizišta.

Na cesti su projektirana tri potporna zida, od kojih je najveći u dužini od 250 metara, a ostala dva manja su u dužini od 218 i 177 metara. Radove je sa 90 posto financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a s deset posto Općina Zagorska Sela, a 1,5 milijuna za projektnu dokumentaciju dala je Krapinsko-zagorska županija.

Cestu su otvorili državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Branko Mučnjak te župan Siniša Hajdaš Dončić. Branko Mučnjak je na otvorenju rekao kako je Ministarstvo regionalnog razvoja u Zagorje u posljednje četiri godine investiralo 260 milijuna kuna, odnosno 40 projekata u 30 zagorskih gradova i općina, od čega 27 u komunalnoj infrastrukturi, a 17 za gradnju vrtića i škola.

Otvorenje ceste bilo je samo uvod u obilježavanje Dana općine koji Zagorska Sela obilježavaju uz blagdan svoje župe svete Katarine. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja rekao je kako su u ovoj godini asfaltirali više od tri kilometra nerazvrstanih cesta u Bojačnom, Luki Poljanskoj, Poljani Sutlanskoj, Zagorskim Selima, Plaviću i Brezakovcu.

Realiziran je i projekt "Turistička Sutla" iz pretpristupnih fondova EU s cjelovitim uređenjem i opremanjem prostora stare škole te rješavanje kanalizacije i odvodnje.

Dovršena je i prva etapa uređenja općinskog središta s nasipavanjem terena te postavom rubnika i uređenjem ulaza. Sagrađen je i nogostup u naselju Zagorskim Selima dug 500-tinjak metara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije