Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle

Mladen Mandić

Datum rođenja: 14. svibnja 1966.

Grad: Klanjec

Zanimanje: Novinar

Edukacija: Fakultet političkih znanosti Zagreb, diplomirani politolog

Rođen sam 1966. u Klanjcu, a živim u Kumrovcu gdje sam pohađao i Osnovnu školu. Srednju školu završio sam u Obrazovnom centru za kulturu i umjetnost – smjer novinarstvo u Zagrebu, a nakon toga i odslužene vojske i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu – smjer politologija gdje sam diplomirao 1991. godine.

Tijekom srednje škole i studija surađivao sam i pisao za nekoliko tadašnjih omladinskih glasila te povremeno honorarno radio i mnoge druge poslove preko Student servisa. Kao pričuvni časnik, sudionik sam Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine gdje sam obnašao dužnosti zapovjednika voda i dozapovjednika satnije. Prije nego što sam postao profesionalni novinar, radio sam u jednoj privatnoj videoteci i mjenjačnici u Klanjcu te šest godina u TRC-u "Mihanović", današnjim Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, kao rukovoditelj na poslovima fizičko – tehničke zaštite i zaštite na radu. U Večernjem listu, dopisništvu u Krapini, kao honorarac radim od 1995. godine, a od 1. siječnja 2001. godine sam i stalno zaposlen.

Oženjen sam i otac dvojice već punoljetnih sinova. Hobi su mi praćenje sporta i film, zanimacija su mi vinograd i vina - imam i sam obrađujem trsje s oko tisuću čokota, volim se družiti s prijateljima. U profesionalnom smislu najviše me zanimaju teme o svakodnevnim životnim problemima malog čovjeka.

Svi članci autora