Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIPINI - DEKAPITACIJA

Pronađena glava filipinskog učitelja

teroristi
AFP/PIXSELL
09.11.2009.
u 08:42

Filipinska policija pronašla je odsječenu glavu otetog učitelja Gabriela Canizaresa u vrećici na benzinskoj postaji, tijelo mu još nisu pronašli.

Odsječena glava filipinskog učitelja Gabriela Canizaresa pronađena je u vrećici na benzinskoj postaji, izjavila je policija južnih Filipina.

Učitelja je prije tri tjedna otela militantna grupa Abua Sayyafa. Njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno. U trenutku otmice putovao je s kolegama otokom Jolo. Otmičari su tražili otkupninu u vrijednosti 28 tisuća eura koju je njegova obitelj odbila platiti.

Filipinski tajnik obrazovanja Jesli Lapus šokiran je ovim činom jer je militantna skupina ranije ove godine poštedjela šestoricu otetih učitelja iako su i tada prijetili kako će im odsjeći glave ako im se ne isplati tražena otkupnina. Kazao je kako tako nehuman čin obeshrabruje druge učitelje da dođu podučavati mlade i siromašne muslimane.

Militantna skupina Abua Sayyafa optužena je za najgore terorističke napade koji su se dogodili na Filipinima, kao što je bila eksplozija trajekta u zaljevu Manila 2005. godine, kada je poginulo preko stotinu osoba.

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
09:09 09.11.2009.

Otmičari su tražili otkupnimu u vrjednosti od 28 tisuća eura koju je njegova obitelj odbila platiti. Da su tražili recimo samo 28 eura onda bi platili i ovako tko zna tko toliko vrijedi ? Neznam nema proračuna koliko vrijedi Hrvat ? kako koji; oni bez selotepa daleko manje ili su sranje....Zanima me umirovljenik ? Koliko ono uglavnom 100- 300 Eura ! A jači heroji koji su osigurni dvostruki Hrvti; okorijeli i odšetaju se Bosansku slobodu njima i bez mirovine stiže za \"zasluge\" 3500 Eura !

OB
-obrisani-
18:19 09.11.2009.

alfman: sta ima islma sa ovim... Ova miltantna grupa se sluzi istom metodom kao IRA to jest katulici u S. Irskoj, koji svoju borbu protiv Engleskih protestanata finansiraju pljackom, otmicama, prodajom droge itd i itd...

OB
-obrisani-
12:16 10.11.2009.

Babylone, kada več pitaš što ima islam sa time, pa sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije