Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misija u Ukrajini

Piculin odlazak u Harkov neizvjestan zbog ranjavanja gradonačelnika

Tonino Picula
Foto: ''
28.04.2014.
u 20:35

Danas se Picula sastao s kandidatom za predsjednika Ukrajine, tajkunom Petrom Porošenkom dok bi sutra trebali uslijediti susreti s privremenim predsjednikom Ukrajine Oleksandrom Turčinovim, premijerom Arsenijem Jacenjukom te Irynom Herashchenko iz stranke UDAR

Europarlamentarac Tonino Picula jučer navečer stigao je u Ukrajinu gdje boravi u četverodnevnoj misiji. Osim Kijeva, Picula je ovoga puta trebao otići i u Harkov, no s obzirom na posljednje događaje i napad na gradonačelnika Kernesa, taj je posjet još uvijek neizvjestan, javljaju iz njegova ureda.

Danas se Picula sastao s kandidatom za predsjednika Ukrajine, tajkunom Petrom Porošenkom (na slici) dok bi sutra trebali uslijediti susreti s privremenim predsjednikom Ukrajine Oleksandrom Turčinovim, premijerom Arsenijem Jacenjukom te Irynom Herashchenko iz stranke UDAR. U večernjim satima Picula bi, zajedno s ostalim članovima delegacije (među kojima su Hannes Swoboda, Libor Rouček i Goran Farm), trebao otputovati za Harkov.

>>Picula s učenicima uklonio olupinu Zastave 750 iz šume!

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
18:17 29.04.2014.

Kakvim predsjednikom, kakvim premijerom? To su samoproglaseni vrsioci duznosti. Prvo moraju biti izabrani na te funkcije, sto se jos nije dogodilo.

PF
Peregrine Falcon
16:24 01.05.2014.

Hariv se taj grad zove, Harkiv a ne Harkov. Harkov je ruski naziv, a Harkiv je izvorni ukrajinski. To je kao da napišete Agram umjesto Zagreb ili Spalato umjesto Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije