Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE DATI LEGATIMITET

Oporba više neće sudjelovati u radu Sisačko-moslovačke županijske Skupštine

Konferencija za medije županijske oporbe u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/10
11.03.2020.
u 15:15

Oporbe uopće nema ni u jednom odboru  županije, ne dobivamo odgovore na naša pitanja, naša izlaganja se uklanjaju iz zapisnika sa sjednica – rekao je Milan Brigljević, predsjednik županijske organizacije MOST-a.

Vijećnici oporbe u Skupštini Sisačko-moslavačke županije od sada više neće sudjelovati u radu Skupštine, smatrajući kako ne žele davati legitimitet ponašanju HDZ-ovog vodstva županije kojim im se sprječava demokratsko pravo sudjelovanja i djelovanja u Skupštini, istaknuto je na današnjoj tiskovnoj konferenciji oporbenih vijećnika Sisačko-moslavačke županije.

- Oporbe uopće nema ni u jednom odboru  županije, ne dobivamo odgovore na naša pitanja, naša izlaganja se uklanjaju iz zapisnika sa sjednica – rekao je Milan Brigljević, predsjednik županijske organizacije MOST-a.

Kao primjer su istaknuli i kako već dvije godine predsjednica Županijske skupštine ne uvrštava na dnevni red njihov uredno predan zahtjev o stavljanju na dnevni red točke kojom bi se Vladi uputio prijedlog kojim bi korištenje autoceste Lekenik-Zagreb bude besplatno.

Konferencija za medije županijske oporbe u Sisku
1/10

- Sve zakonske uvjete smo za uvrštavanje ispunili, no oni, iako imaju većinu kojom taj prijedlog mogu odbiti, to ne žele uvrstiti na dnevni red. Prekršite poslovnik, zakone i nikome ništa. To više ne želimo podržavati – dodao je Brigljević istaknuvši kako njihovih 12 vijećnika više neće dolaziti na sjednice Skupštine, dok će SDP, koji nije bio na tiskovnoj,  za svoje vijećnike odlučiti naknadno.

Oporbenjaci su istakli kako je situacija kulminirala na zadnjoj sjednici kada su župan Ivo Žinić i dožupan Roman Rosavec vrijeđali i prijetili HSS-ovom vijećniku Miji Latinu pri čemu  predsjednica Skupštine nije reagirala. Snimku sjednice, kažu, ne mogu dobiti već im je rečeno da dođu je preslušati, ako to žele.

- To je sve izgovoreno u prisutnosti načelnika Policijske uprave Sisačko-moslavačke županije pa je očito to poruka da je župan Žinić Bog, da može sve, pa i prijetiti pred načelnikom policije. To više stvarno nema smisla“– rekao je HSS-ov Mijo Latin.

Osvrnuli su se i na županovu prometnu nesreću od subote, kada je službenim automobilom županije udario u drugu vozilo kojem je oduzeo prednost prolaza.

- Nesreću je izazvao u subotu, na neradni dan, kada je išao na privatne krstitke. Nije mu to prva nesreća, izazvao je lani također jednu sa službenim automobilom. Pitanje je hoće li župan, kao recidivist, ostati bez vozačke dozvole? – upitao se saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart. 

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovao je i saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja koji je neprihvatljivim ocijenio nedostatak ikakve demokracije u županijskoj skupštini te saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović koji je spomenuo kako HDZ u Sisačko-moslavačkoj županiji dijeli decentralizirana sredstva po stranačkom ključu zbog čega Petrinja, kojoj je gradonačelnik ne dobiva gotovo ništa, za razliku od drugih općina i gradova kojima vlada HDZ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije