Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

U Zagrebu koče izgradnju stadiona, Dinamo lani zaradio 13 milijuna kuna

Dinamova skupština
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
09.03.2020.
u 20:05

Dinamo je u državni proračun prošle godine uplatio više od 33 milijuna kuna

Ispod maksimirskih tribina održana je redovna godišnja Skupština GNK Dinamo. Na dnevnom redu bilo je mnogo tema, a osim financijsog izvještaja za 2019. godinu zanimljiva je bila i rasprava o novom stadionu.

Još ranije je dogovoreno da Dinamu ostaje u Maksimiru, ali i da se tu mora napraviti novi stadion, a prije toga se mora srušiti stari.

>> Pogledajte video: BBB dobili bitku, na Valenentinovo vraćeno ime Dinamo

Grad Zagreb planira uz Maksimir napraviti i atletski stadion na Sveticama, pa i podzemnu garažu kod južne tribine. Na skupštini su iznijete i neke nove odluke.

Grad Zagreb je odbio Dinamov prijedlog Dinama oko povrata pravno-imovinskog vlasništva nad zemljištem u Maksimiru, gdje se nalazi i stadion, koje je do 1991. bilo u vlasništvu kluba.

Iz Grada to ne žele prihvatiti, dok su u Maksimiru i dalje jasni u odluci da krenu u izgradnju stadiona. Na potezu su gradski čelnici. 

Krene li izgradnja novog stadiona, problem je gdje će Dinamo preseliti mlađe kategorije, u Maksimiru za to nema dovoljno prostora, a svi znaju kako Dinamo ima jednu od najboljih omladinskih škola u Europi.

Dinamo od grada traži povoljnu lokaciju, pa će hrvatski prvak sam investirati u nogometni kamp. 

- Da, stadion je naša rak-rana, ali mi ćemo ga riješiti. Do tada ćemo barem riješiti kamp - rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Dinamo je u 2019. godine ostvario 382 milijuna kuna prihoda što je 20 milijuna više od planiranog.

Rashodi su 369 milijuna kuna što je za 14 milijuna više od iznosa koji je bio planiran, pa je ostvarena bruto dobit od 13 milijuna kuna (neto dobit nešto iznad 9 milijuna kuna).

Dinamo je u državni proračun prošle godine uplatio više od 33 milijuna kuna.

Broj prodanih godišnjih ulaznica u 2019. je bio 7544 što je čak 1575 više od prodanih ulaznica godinu ranije. Poslovanje u Maksimiru je pozitivno...

- Za ovu godinu će veliki plus u našoj bilanci biti transfer Danija Olma. Poslujemo uredno, izvršavamo sve obveze, ali i dalje moramo biti pažljivi - rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

Dinamo je prošle godine bitno povećao prihode od prodaje suvenira (na 2,6 posto od godišnjeg prihoda), prihode od ulaznica (na pet posto) i prihode od TV prava (na 0,8 posto).

To je plavima nešto manje od devet posto godišnjih prihoda, godinu ranije Dinamo je od te tri stavke imao tek 3 posto godišnjih prihoda.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar feudalac
feudalac
21:21 09.03.2020.

Dinamo zaslužuje da mu grad Zagreb ali i cijela Hrvatska sagrade stadion

MI
mirko0410
08:55 10.03.2020.

Svakim danom je sve jasnije da politika odnosno Bandić i njegova ekipa koči svaki pokušaj iz Dinama i da njih zanima samo zarada na tom projektu a ne prosperitet ZG sporta. Šteta svi smo na gubitku od prosječnog gledatelja koji bi otišel na tekmu bez obzira pada kiša, snijeg ili je sunce. Godine prolaze, generacije igrača i navijača odlaze a Maksimir koji je imal natkriven zapad još 80- tih godina je u sve lošijem stanju. Za žičaru i dva dana skijanja na Sljemenu se ima a za objekat koji bi se koristil skoro cijelu godinu nažalost ne. Očito dok je ovog gradonačelnika neće biti niti novog stadiona.

DU
Deleted user
20:01 09.03.2020.

Op,op Dinamo je šampion!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije