Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Nadajući se dobroj zaradi, uplatio 5900 eura na nepoznate račune

računalo
Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
29.04.2020.
u 09:40

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na takve i slične internetske i telefonske prijevare

Nadajući se dobroj zaradi, 5900 eura uplatio je 38-godišnjak iz Varaždinske županije na nepoznate račune. Sad sve istražuje policija jer se radi o prijevari. Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su kaznenu prijavu 38-godišnjaka koji je unatrag nekoliko mjeseci preko telefona s nepoznatim počiniteljima dogovarao ulaganje u investicijske fondove s velikim profitom i u više je navrata na nepoznate račune uplatio 5900 eura.

Nepoznati počinitelji su nakon toga zahtijevali ponovnu uplatu od dvadeset posto od ukupnog iznosa kako bi mu vratili uplaćena sredstva. - Visina materijalne procjenjuje se na četrdesetak tisuća kuna - kažu u policiji koja istražuje cijeli slučaj.

- Ponovno upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve i slične internetske i telefonske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela - savjetuju u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
Oblivion
10:01 29.04.2020.

38 godina!!!!!!! Koji tuljan!

DU
Deleted user
20:24 29.04.2020.

Tako mu i treba. Pohlepa je jedan od sedam smrtnih grijehova.

MO
modovisisajteMaraschino
10:45 29.04.2020.

poštenog čovjeka ne možeš prevariti jer nije pohlepan i lakom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije