Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvoje zovko

HND osudio takvo ponašanje: Puljkova objava pitanja novinara Večernjeg lista je neprihvatljiva

Zagreb: Konferencija za medije uoči sutrašnjeg prosvjeda
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
16.02.2023.
u 17:01

"Stav HND-a je da se ovakve stvari ne bi smjele raditi, bez obzira sviđala se tema ili pitanja osobi kojoj su postavljena ili ne, na pitanja jednostavno treba odgovoriti. Za nas je neprihvatljivo da se javno objavljuju postavljena pitanja, odnosno teme o kojima treba razgovarati", rekao je Hrvoje Zovko.

Istup splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, koji je objavio novinarska pitanja Večernjakovog novinara i pri tome ga i izvrijeđao, osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo. "Stav HND-a je da se ovakve stvari ne bi smjele raditi, bez obzira sviđala se tema ili pitanja osobi kojoj su postavljena ili ne, na pitanja jednostavno treba odgovoriti. Za nas je neprihvatljivo da se javno objavljuju postavljena pitanja, odnosno teme o kojima treba razgovarati.

Na ovaj način se praktički otkrivaju teme kojima se pojedini novinar ili medijska kuća bave, što nitko ne bi trebao raditi. Isto tako, još jednom apeliramo na sve političara da se suzdrže bilo kakvih komentara vezano za rad pojedinih novinara i medijskih kuća, posebice ako dociraju ili vrijeđaju", rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

Podsjeća kako su u jesen 2019. Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske pokrenuli kampanju "Samo odgovorite na pitanje", zbog učestalog vrijeđanja novinarki i novinara, koje prakticiraju političari izbjegavajući odgovore na novinarska pitanja.

>> VIDEO: Plenković: Zgroženi smo. Govori se o dobrobiti djece, a insinuira da su im roditelji trgovci ljudima

Komentara 18

SP
Stari panj
17:40 16.02.2023.

HND je izgubio sav kredibilitet. To je najobičnija (para)politička udruga lijevog predznaka. Vrlo često s antihrvatskim stavovima.

DU
Deleted user
17:34 16.02.2023.

Ovaj stav HNDa je potpuno neprihvatljiv i SULUD!!!!! Netko tko je upitan od novinara NE SMIJE OBJAVITI PITANJE jer to vrijeđa novinarčiće.Oni smiju objavljivati odgovore na nepoznata pitanja kako čitatelji ne bi shvatili kontekst!!!! Jadno i žalosno!! Mislio sam da je novinarstvo u HR demokratsko i dijelom pozitivno istraživačko.Nažalost bio sam u krivu.Zatvaraju se u nedodirljivi ceh kao i suci,političari....Oni tebi mogu kako hoćeš a ti moraš šutit. SRAMOTA!!

LL
lijepa_li si
12:54 16.02.2023.

sve se može propitivati, prozivati, osim "svetih krava"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije