Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP poručio

'Članarine su očito previsoke ako su milijuni otišli nezamijećeno'

nadan
Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2013.
u 19:57

U HUP-u su zabrinuti jer su iz komore odlazile tako velike svote novca da vodstvo komore, kako tvrdi, s time nije bilo upoznato

Hrvatska udruga poslodavaca smatra kako je neprihvatljiva lakoća kojom je izostala odgovornost predsjednika Hrvatske gospodarske komore zbog sumnji da se novac koji poslodavci moraju izdvajati za članarine HGK zloupotrebljavao.

Zabrinuti su jer su iz komore odlazile tako velike svote novca, a vodstvo komore, kako tvrdi, s time nije bilo upoznato, a još više su šokirani činjenicom da HGK tek danas najavljuje da će se odsad ponašati odgovorno.

– Ako je nestanak 32 milijuna kuna mogao proći nezamijećeno, onda je očito da su članarine previsoke i da ima prostora za njihovo značajno smanjenje, ako se već ne ukidaju. Poslodavci su zbog sumnji o spoznaji izvlačenja novca iz HGK tim više ogorčeni i šokirani budući da već godinama upozoravaju kako članstvo treba biti dobrovoljno, a nikako nametnuto. Osim toga, treba se provjeriti i sama uloga HGK te postaviti stvarne ciljeve, poručuju iz HUP-a.

>> Kako su građeni Nadanovi dvori

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije