Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova objava

Todorić se pita: Hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl?

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
15.10.2017.
u 17:20

Agrokorova maloprodaja ima zastupljenost hrvatskih proizvoda znatno više od konkurencije, pohvalio se Todorić

Ivica Todorić je objavio novi post na blogu gdje je usporedio rad i veličinu konkurentskih tvrtki s Konzumom. Todorić se pita hoće li Vlada sad "nacionalizirati i Lidl" te je zavapio da je Agrokor bio u neravnopravnoj tržišnoj utakmici.

- Schwartz grupa je u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma. Agrokor je kroz neustavni Lex nacionaliziran zbog sistemskog rizika kako je to objasnila Vlada. Hoće li takav scenarij primijeniti i na Schwartz grupu? Hoće li nacionalizirati i Lidl? Prezentaciju u nastavku izradio sam kako bih Vam pobliže objasnio stvarne veličine trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i njihove učinke na gospodarstvo. Ta je prezentacija ujedno i zorni prikaz Agrokorove tržišne pozicije i veličine našeg napora gdje smo, u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici parirali i najvećim europskim igračima u retailu, napisao je Todorić.

1. Za održivost i konkurentnost veličina je važna – unatoč snažnom rastu, Agrokor je i dalje značajno manji od međunarodne konkurencije, tvrdi Todorić.

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

2. Veličina maloprodaje Lidla i Kauflanda 2017. godine jednaka veličini maloprodaje Konzuma, stoji na blogu.

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

3. Agrokorova maloprodaja ima zastupljenost hrvatskih proizvoda znatno više od konkurencije (time značajno potiče domaću proizvodnju), hvali se Todorić.

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

4. Agrokor je u odnosu na konkurenciju Lidl i Kaufland platio 600-700 mil EUR kamata više na dug od mlrd. EUR, tvrdi Todorić.

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

5. Unatoč javnoj percepciji da je Agrokor konsolidirao tržište, hrvatska maloprodaja je i dalje fragmentirana, objašnjava.

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

6. Agrokorovo stvaranje (život) sa visokim troškovima

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

7. Agrokor je ipak odlučio ulagati u maloprodaju kroz stvaranje ekonomije obujma, održivosti i konkurentnosti – ali visoki troškovi su bili preduvjet za uspješnost, tvrdi Todorić objašnajvajući kako je Agrokor funkcionirao.

Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

Ivica Todorić
1/18

Komentara 40

ZO
zoranos
17:54 15.10.2017.

Pod broj 1. nitko nije ništa nacionalizirao! Pod broj 2. Lidl je visokoprofitabilna kompanija koja gomila DOBIT, a Argokor je kompanija koja je gomilala GUBITAK od nekoliko milijardi EURA (ne kuna) u jednoj maloj Hrvatskoj! Čovjek koji sada nekoga proziva je čovjek koji je bio na čelu tog monstruma i koji i dan danas živi u dvorcu! O ČEMU MI PRIČAMO I ZAŠTO TOM ČOVJEKU DOZVOLJAVAMO MEDISKI PROSTOR? To što je on bio donator nekim strankama u RH mu ne daje za pravo da sada ne ode u zatvor!

HO
horton
19:29 15.10.2017.

Prije pola godine je rekao "stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi". Gdje je odjednom nestao taj ponos? I ne prenosite više nebuloze koje njegovi PR-ovci pišu na njegovom blogu kako bi izvrnuli razne teze. Todorić se zadužio, uništio hrpu malih hrvatskih privatnika putem (čak se ni sad ne kaje zbog toga, jer je nedavno izvalio kako nežali za svojim potezima) i KRIVOTVORIO razne financijske izvještaje. Vrijeme je za zatvor, nadam se da nema sinkopu.

BU
bubacro
18:00 15.10.2017.

Pitaju se mnogi zašto ti i tvoja kriminal family niste u reštu s zapljenjenom imovinom nego ovak seruckate s slobode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije