Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruno Mirtl:

'Todorić mi je dao 50 000 kuna za stranku, a velike stranke su dobivale puno više!'

Foto: HRT
15.10.2017.
u 16:17

"Drago mi je da postoje svjedoci koji su dovoljno hrabri da izađu", komentirao je Petrov.

U današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u gostovao je Božo Petrov.

U emisiji je emitiran prilog u kojem je Bruno Mirtl, političar iz nekadašnje Liberalne stranke, rekao kako je prije 18 godina na ruke izravno od Ivice Todorića primio 50.000 kuna.

- Bio sam u Liberalnoj stranci i pomagao sam u izborima. Bio sam predsjednik nečega što je skupljalo novac. Tada mi je jedan zastupnik LS-a iz Osijeka rekao da odem u Agrokor po novac i će nam Todorić donirati, rekao je Mirtl. 

Todorić je Mirtlu osobno dao novac. 

"I on je meni dao novac. Nije on meni bacio novac, on je vrlo pristojno porazgovarao nekoliko minuta sa mnom i dao mi novac. Nisam znao koliko je novca, bilo je 50.000 kuna. Novac sam odnio tajniku LS-a, jednom generalu koji je to drugi dan stavio na banku. 

Todorić mi je rekao da su on, žena i djeca, koja su tada bila mala, odvojili donaciju za Liberalnu stranku. Ja u tom trenutku nisam znao da je to 50.000 kuna, ali nisam mogao brojati pred njim", prepričava Mirtl. 

"On nije bio simpatizer ijedne stranke. On je vrlo pragmatično funkcionirao, u svakom dijelu zemlje mu je nešto trebalo. Liberalna stranka bila je mala stranka, imala je nekoliko gradonačelnika i oni su dobro došli da bi se moglo nešto napraviti", kazao je Mirtl.

Mirtl je rekao kako smatra da su velike stranke dobivale puno više novca. 

"Velike stranke su po meni dobivale šakom i kapom. Naravno, tu nemam nikakav dokaz", rekao je Mirtl. 

- Imam 62 godine, što mi mogu napraviti. Ja mislim da su veliku stvar u Todorićevu nastajanju imale političke stranke. Svi smo ko ludi išli njemu da bismo dobili nešto, bili smo sretni da smo dobili 15 deka mortadele. Sad svi napadaju Todorića, a svi su ga obožavali", otkriio je Bruno Mirtl.

Božo Petrov prokomentirao je Mirtlovo svjedočenje. 

1/16

"Drago mi je da postoje svjedoci koji su dovoljno hrabri da izađu", komentirao je Petrov.

Komentara 13

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:24 15.10.2017.

Da je dao Petrovu bio bi mir u kući:))) Ili je dao premalo?

BL
bljak007
17:42 15.10.2017.

Sada da je pravo pravosuđe i uskok, istog trena bi trebali krenuti u istragu i dignuti tužbu, zbog ovakvih radnji. Svjedoka imate, pa napred.

KR
krtica
18:46 15.10.2017.

boško, nisu to "svjedoci" nego uhode, bezkralježnjaci, mlitavci, bijednici, uhljebe, jednom riječju - NELJUDI!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije