Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blistaju u Americi

Srbin koji je najbolji na svijetu nahvalio Hrvata: Nije mu lako, drago mi je što je to prihvatio

Jokić i Zubac
Foto: Pixsell/Reuters
1/6
20.01.2022.
u 11:00

Zubac je igrao stvarno dobro, posebno zato što je igrač uloge, nije prva opcija, a tako je stvarno teško igrati. Jedne će večeri zabiti dva poena, a iduće 32. Kod njega mi se sviđa što je to prihvatio, baš je dobar igrač - istaknuo je Jokić.

Sinoćnji ogled Denver Nuggetsa i Los Angeles Clippersa (130-128) obilježio je dvoboj teških centara Nikole Jokića i Ivice Zubca.

Hrvatski košarkaš Zubac ostvario je najbolji napadački učinak u karijeri sa 32 koša (šut za dva 15-19, slobodna bacanja 2-2), a tomu je dodao i 10 skokova, tri asistencije te po jednu osvojenu loptu i blokadu za 37:20 minuta provedenih na terenu dok je u domaćem sastavu briljirao prošlosezonski MVP lige, Jokić sa 49 ubačaja, 14 skokova i 10 asistencija.

Srpski reprezentativac Jokić, koji je i ove sezone u užem krugu kandidata za najkorisnijeg igrača lige, pohvalio je nakon utakmice našeg igrača.

- Prihvatio je svoju ulogu i igra na vrlo, vrlo visokoj razini. Danas je bio stvarno jako dobar, zabijao je s posta, pogađao udicom, ganjao je napadačke skokove... Igrao je stvarno dobro, posebno zato što je igrač uloge, nije prva opcija, a tako je stvarno teško igrati. Jedne će večeri zabiti dva poena, a iduće 32. Kod njega mi se sviđa što je to prihvatio, baš je dobar igrač - istaknuo je Jokić.

Zubac ove sezone bilježi najbolje brojke u karijeri pa prosječno postiže 9.7 koševa i 8 skokova uz čak 67.2 posto šuta iz igre.

- Bila je ovo vrlo zabavna utakmica. Nisam se ovako zabavljao otkako sam došao u NBA. Bio sam fokusiran i u napadu, ne samo u obrani. Bilo je dobro, ali nažalost, izgubili smo. Uskoro nas čeka nova utakmica - rekao je Zubac nakon utakmice karijere te također pohvalio Jokića. 

- Lopta ide njemu u svakom posjedu, a ima toliko poteza da moraš biti spreman u svakom trenutku. Ne smiješ se opustiti ni sekundu jer će te proći. Ne izgleda uvijek lijepo, ali je brz i na postu zna sve. Jedino što možeš je pokušati ga ne faulirati, ali jako je dobar u iznuđivanju kontakta - naglasio je centar iz Čitluka.

Komentara 2

KR
kruno0000
18:04 22.01.2022.

Zubac ima 80% šuta

AL
alzamalo
11:16 20.01.2022.

Jokic je ok. kao covjek i kao igrac ne srbuje okolo kao neki mu kolege iz drugih sportova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije