Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačna odluka

Hrvatska u kritičnom trenutku ostala bez izbornika: Mršić i Savez raskinuli suradnju

Veljko Mršić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
19.01.2022.
u 10:42

- Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji - izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje. Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u svibnju 2019. godine, prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenom 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Sjednica Upravnog odbora HKS-a kojom je potvrđen sporazumni prekid suradnje održana je jučer elektroničkim putem.

- Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima - izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Donedavni izbornik Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji:

- Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatski košarkaški savez će se uskoro opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške seniorske reprezentacije Hrvatske.

Video - Szeged: Hrvatski i srpski navijači u gradu uoči početka utakmice

Komentara 3

FI
fidel
21:18 19.01.2022.

odlična vijest... sada smo jači

NE
Nenad54321
12:38 19.01.2022.

Tako se to radi ,ostaviš vrući krumpir nekom drugom, kad uđeš u probleme!

ZD
zdriva
20:13 19.01.2022.

a najpametnije što je napravio.kad pogledaš tko vodi košarkaški savez sve ti je jasno.više škole ima greta turbengh od tog dvojca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije