Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski olimpijski dan

Šibenik će biti domaćin središnje proslave obljetnice utemeljenja HOO-a

Zlatko Mateša
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/5
08.09.2018.
u 16:34

Osim promocije olimpizma, cilj manifestacije je masovnije uključivanje djece i odraslih u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti zdravog načina života

Obljetnica utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (10. rujna 1991.) tradicionalno se obilježava sportskim priredbama diljem Lijepe naše pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD). 

Ove godine domaćin središnje proslave je Šibenik, a  HOD će se na razne načine obilježiti i Zagreb, Rijeka, Osijek, Vinkovci, Karlovac, Slavonski Brod, Županja, Petrinja, Orahovica…, a zasigurno će se i ostale županijske sportske zajednice i sportske udruge pojedinih gradova odazvati proslavi HOO-ove obljetnice.

>> Pogledajte Bornu Ćorića na Večernji TV-u

Osim promocije olimpizma, cilj manifestacije je masovnije uključivanje djece i odraslih u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti zdravog načina života. Programi HOD-a svake godine obuhvaćaju sportsko-rekreativne aktivnosti svekolike populacije - od vrtićke dobi do veteranskih kategorija. 

U sklopu obilježavanja HOD-a, Hrvatski olimpijski odbor dodijelit će Nagradu Dražen Petrović najuspješnijim mladim sportašicama i sportašima (do 20 godina) te najperspektivnijima (u dobi do 16 godina). Tradicionalna svečanost održat će se 10. rujna 2018. godine u Muzeju Dražena Petrovića na istoimenom trgu u Zagrebu, s početkom u 12 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije