Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA SLJEMENA

Šef svjetskog skijanja: Hrvati su bili agresivni, ovakve utrke uništavaju naš sport

08.01.2022.
u 15:54

- Neprihvatljivo je kako su se stvari ondje odvijale. Nema kompromisa, Couder je u ovom slučaju trebao imati završnu riječ, no lokalni organizatori i naš prijatelj Pavlek preuzeli su kontrolu, bili su agresivni, cijeli proces odlučivanja bio je neispravan - rekao je Waldner

Glavni direktor alpskog skijanja u FIS-u, Austrijanac Markus Waldner prokomentirao je otkazivanje muškog slaloma za Svjetski kup na Sljemenu. Podsjetimo, slalom se prvo trebao održati 5. siječnja, pa je otkazan, da bi na nagovor naših organizatora ipak bio odgođen za dan kasnije. No, ni taj dan kasnije održavanje utrke nije bilo uspješno budući da je nakon 19 skijaša na startu utrka definitivno otkazana i bit će nadomještena na drugoj lokaciji.

- Vidjelo se na pregledu staze da se ondje nije moglo utrkivati. Bilo je 60 vozača na startu, a staza je bila dobra za njih 10. Takve utrke uopće ne smiju krenuti - poručio je Waldner iz švicarskog skijališta u Adelbodenu, gdje trenutno nadgleda muške utrke tehničkih disciplina u Svjetskom kupu.

Zbog svojeg boravljenja u Adelbodenu Waldner nije mogao prisustvovati muškom slalomu u Zagrebu na Sljemenu, pa ga je mijenjao direktor muških alpskih utrka FIS-a, Francuz Emmanuel Couder.

- Neprihvatljivo je kako su se stvari ondje odvijale. Nema kompromisa, Couder je u ovom slučaju trebao imati završnu riječ, no lokalni organizatori i naš prijatelj Pavlek preuzeli su kontrolu, bili su agresivni, cijeli proces odlučivanja bio je neispravan - rekao je Waldner.

06.01.2022., Zagreb - Prva voznja muskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy 2022. Vedran Pavlek Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Osvrnuo se Waldner i na žensku utrku održanu 4. siječnja koja se uspjela održati do kraja unatoč također vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima.

- Ženska utrka bila je na granici regularnog. Na stazi je bilo više lišća nego snijega. Nećemo ovo uzeti zdravo za gotovo. Vidjet ćemo što ćemo napraviti u budućnosti. Ovako se ne mogu voziti utrke Svjetskog kupa. Ovo je loša reklama za naš sport, uništava ga - zaključio je Waldner.

Komentara 58

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
17:28 08.01.2022.

Nego da su Hrvati agresivni. A vi ste korumpirani mekušci.

TO
tolitol
16:40 08.01.2022.

Turistička branša u Zagrebu itekako profitira i od Snježne kraljice i od Adventa. Besplatna reklama na televizijama od talijanske i austrijske pa do skandinavskih ogleda se u stalnom rastu broja dolazaka i noćenja u glavnom gradu koji se zadnjih deset-petnaest godina razvio u respektabilno turističko središte. I to treba svakako zadržati i poboljšati. Bojim se samo kratkovidnosti i politikanstva nove gradske vlasti koja će sve razbucati samo da dokaže da je sve prije njih bilo loše i tako Zagreb ponovno svesti na provincijalnu austrogarsku spavaonicu. Naravno i Hrvatski skijaški savez trebao bi ubuduće izbjeći ovakve autogolove i otkazati utrku kada su temperature previsoke.

Avatar Trgovac
Trgovac
17:31 08.01.2022.

Vidim NGO trbuhozborci se javljaju. 20 milijuna kuna im je bacanje i sramota. A 2000 milijuna kuna godišnje na NGO je korisno utrošen novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije