Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU SE KAZNE

Oglasio se i delegat derbija: Pozvao sam Riječane da pojačaju sigurnosne mjere

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
22.11.2021.
u 14:05

Kazne će sasvim sigurno stići na obje adrese, sad je samo pitanje kojeg će biti razmjera.

Repovi s utakmice Rijeke i Hajduka na Rujevici (2:3) još se uvijek vuku, a o cijeloj situaciji oglasio se i delegat Ante Vučemilović.

Nakon što je u prve dvije točke izvještaja o utakmici naveo opomenute i isključene igrače, u trećoj se osvrnuo na incidente tijekom i nakon susreta.

- Prije početka utakmice na organizacijskom sastanku bile su nazočne sve službe na kojem su izvršene sve priprema za organizaciju jedne ovako važne utakmice, a sve sukladno Propozicijama HT Prve lige 2011/22 za vrijeme epidemije Covid-19 uz gledatelje - započeo je Vučemilović pa spomenuo sve povike koje su uzvikivali navijači jedni prema drugima.

Spomenuo je i jednu baklju, ali i dodao da nije bačena na travnjak. Osvrnuo se i na transparent u čast Vukovara i Škabrnje, bez negativne konotacije u izvještaju. A onda je na red stigao događaj poslije utakmice.

- Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad utrčao je navijač HNK Rijeke i došlo je do međusobnog naguravanja, gdje je Povjerenik HNK Hajduka Antonio Vuković šakom u glavu udario navijača - ističe Vučemilović.

21.11.2021., Rijeka, stadion Rujevica - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Zbog baklje koju je primijetio deset minuta prije početka utakmice, pozvao je Povjerenika za sigurnost Rijeke Ivicu Vrbasliju da pojača sigurnosne mjere, što je i izvršeno.

- U poluvremenu utakmice, navijačka skupina Torcida u sektoru Jug kidala je i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. Rijeka će dostaviti izvješće o uništenim stolicama - napisao je delegat.

Kazne će sasvim sigurno stići na obje adrese, sad je samo pitanje kojeg će biti razmjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije