Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - MAKEDONIJA

Moramo se paziti igrača s brojem pet

Stojanče Stoilov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/28
14.01.2019.
u 15:25

S Makedoncima smo igrali triput na velikim natjecanjima i sva tri puta smo ih pobijedili.

Pobijedi li danas Makedoniju, hrvatska rukometna reprezentacija ući će u drugi krug SP-a. Dva nova boda značila bi da igrači mogu rezervirati sobe u Kölnu, a navijači početi tražiti ulaznicu više, a ulaznica ionako nema jer će ondje igrati i Njemačka.

– Makedonija ovisi o samo trojici igrača – Lazarovu, Stoilovu i vrataru Ristovskom. Da bi pobijedili Hrvatsku, morat će im se priključiti barem još dvojica igrača ili da Lazarov i Stoilov zajedno postignu dvadesetak pogodaka, a Ristovski obrani 20 udaraca – rekao je Veselin Vujović, trener rukometaša niškog Železničara.

Sukob Line i Ristovskog

I u pravu je. A spomenuta trojica imaju itekako dobre motive da upravo protiv Hrvatske igraju najbolje što mogu. Kiro Lazarov godinama je igrao za PPD Zagreb i jednom prilikom rekao je da mu je Zagreb, nakon Skoplja, drugi grad u kojem bi mogao stalno živjeti. Njegove su veze s hrvatskim rukometom neraskidive i danas ima puno prijatelja i među hrvatskim rukometašima i među navijačima. Borko Ristovski ima neke nedovršene račune s Linom Červarom. Naime, Červar je dok je bio izbornik Makedonije izostavio s popisa Ristovskog, a on mu je to jako zamjerio. To se moglo zaključiti iz riječi koje je uputio Červaru na lanjskom EP-u.

– Hrvatska ima jako dobru momčad, no Lino Červar nije trener za Hrvatsku jer je njegovo vrijeme prošlo – rekao je Ristovski u siječnju prošle godine.

Ne vjerujemo da će se Červar i Ristovski prijateljski pozdraviti prije utakmice i vjerujemo da obojica imaju velike motive da pobijede.

Stojanče Stoilov je na crti izuzetno opasan. Svaki put kada dobije loptu ili postigne pogodak ili izbori sedmerac. Ovih dana Stoilov je u središtu pozornosti i zbog politike. Nakon što je u petak makedonsko Sobranje usvojilo ustavnu promjenu kojom je ta država, u skladu s Prespanskim sporazumom, promijenila ustavno ime u Republika Sjeverna Makedonija, Stoilov se javno oglasio na Facebooku.

“Svi u državi smo mentalno nestabilni čim dopuštamo da takvo što rade. Treba nas biti sram… Za mene će Makedonija uvijek biti Makedonija”, napisao je Stoilov.

>> Pogledajte hrvatske navijače prije utakmice s Islandom

Stoilov je time izazvao pomalo čudnu reakciju Mustafe Ademija, komentatora albanskog servisa Makedonske radio-televizije (MRT). Naime, u izravnom prijenosu susreta Makedonija - Japan za albansko govorno područje nijednom nije izgovorio ime Stoilova, već je u situacijama kada je on imao loptu govorio "igrač s brojem pet".

Španjolac na klupi

S Makedoncima smo igrali triput na velikim natjecanjima i sva tri puta smo ih pobijedili. Na EP-u u Italiji bilo je 28:21 za Hrvatsku, na EP-u u Poljskoj 2016. 34:24, a na SP-u u Kataru 2015. 29:26. Zanimljivo je da su posljednja tri izbornika Makedonije bili stranci. Ivica Obrvan bio je makedonski izbornik od 2013. do 2016. godine kada ga je naslijedio Lino Červar. A njega je pak zamijenio Španjolac Raul Gonzales. Taj izbor bio je logičan jer je španjolski trener dugo bio trener Vardara s kojim je osvojio i Ligu prvaka.

No, Raul u Vardaru nije imao puno reprezentativaca Makedonije. Trenirao je samo trojicu – Stoilova, Manaskova i Lazarova. No, Raul dobro poznaje dvojicu naših ključnih igrača koje je također trenirao u Vardaru – Cindrića i Karačića. Također, Karačić i Cindrić znaju kako Raul rukometno razmišlja pa će to sigurno prenijeti Lini.

>> Pogledajte hrvatske navijače prije utakmice s Islandom

Komentara 2

Avatar Cat
Cat
15:40 14.01.2019.

Korak po korak, vjerujem u naše dečke i našu pobjedu protiv Makedonaca. Iznad svih, Hrvatska!

ČI
čikaga
17:46 14.01.2019.

Risto je 100 % u pravu, a možda i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije