Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza zbog korone

Ministar Seehofer podržao nastavak natjecanja u Bundesligi

Koronavirus - nogomet
Foto: DPA/Pixsell
1/2
03.05.2020.
u 12:45

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni i higijenski protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer podržao je nastavak natjecanja u Bundesligi, koje bi u optimističnoj varijanti moglo krenuti 16. svibnja.

"Raspored koji je predložila Njemačka nogometna liga (DFL) smatram izvodljivim i podržavam nastavak sezone u svibnju. Također, jasno je da ne smije biti nikakvih povlastica. Ako netko u klubu bude zaražen koronavirusom igrači će morati ići dva tjedna u karantenu, uključujući i igrače kluba s kojima su odigrali zadnju utakmicu", izjavio je za nedjeljno izdanje Bilda ministar Seehofer. U djelokrugu ministarstva unutarnjih poslova je i sport.

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni i higijenski protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige.

Bundesliga je u prekidu od 13. ožujka, a do kraja je preostalo još devet kola. Bundesligaškim klubovima je trenutno dopušten trening u manjim skupinama i bez kontakta, a natjecanje bi moglo biti nastavljeno najranije 16. svibnja, dobiju li nogometaši "zeleno svjetlo" od političara. Kancelarka Angela Merkel najavila je da će odluka o nastavku prvenstva biti donijeta u srijedu, 6. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CarolVP82
CarolVP82
00:00 04.05.2020.

w︆︅︆w︆︅︆­w︆︅︆.︆︅︆­l­o︆︅︆v︆︅︆­e︆︅︆x︆︅︆x︅︆︆.︆︅︆­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije