Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA ZA OSTANAK DOMA

Najzabavniji izazov ikad: Rakitić vas poziva da napravite najcool RaTrikić, zato uzmite loptu i snimajte fantastične trikove!

RaTrikić
Foto: Kraš
1/3
20.04.2020.
u 09:09

Uzmi čarapu, složi je kao lopticu, pripremi svoju Domaćicu i pogodi je lopticom, objasnio je simpatični Ivan Rakitić. Po uzoru na Raketu i ti smisli i izvedi nikad viđeni trik koji kombinira tvoje sportske vještine, ali i obvezan ostanak doma

Jeste li znali da je Domaćica ponosni sponzor ostanka doma? Zaštitno lice jednog od naših najprepoznatljivijih slatkih brendova, hrvatski nogometni reprezentativac i igrač FC Barcelone, Ivan Rakitić poziva sve klince, ali i njihove roditelje da prihvate RaTrikić izazov.  Pitate se o čemu se tu točno radi?

„Uzmi čarapu, složi je kao lopticu, pripremi svoju Domaćicu i pogodi je lopticom!“, poziva simpatični Rakitić. Po uzoru na Raketu i ti smisli i izvedi nikad viđeni trik koji kombinira tvoje sportske vještine, ali i obvezan ostanak doma. Iskusno lopticom pogodi koš za smeće, lukavo ubaci prljave čarape u otvor perilice za rublje, tehniciraj wc papirom… Što god ti padne na pamet i pođe od ruke, točnije noge ;). Sudjeluj u RaTrikić izazovu i osvoji Domaćicu, a sve što trebaš napraviti je snimiti svoje trikove loptom u videu u trajanju od 15 sekundi i poslati ga u Inbox Kraševa Facebooka ili Instagrama jer možeš osvojiti cjelogodišnju zalihu Domaćica.

Jupi, konačno jedan zabavan izazov namijenjen klincima!, pomislit će mnogi roditelji, kojima zasigurno nije lako balansirati između obiteljskog života, posla koji, primjerice, rade od kuće i svih drugih izazova koje ovo izvanredno vrijeme nosi.  Mnogi od nas pitaju se kako djeci olakšati boravak kod kuće, jer nakon rješavanja školskih obveza, potrebne su im aktivnosti kako bi što manje vremena provodili pred ekranima. Djeci je dovoljno zbunjujuće što im, inače kontroliramo vrijeme provedeno pred ekranima, a sad ih potičemo da ga provode i više, jer im je škola na televiziji, a redovno gradivo odrađuju online. Psiholozi savjetuju da djecu, i ovoj situaciji kad  je većina nas kod kuće, odgajamo aktivno odnosno da s njima razgovaramo o odgovornom korištenju tehnologija i svakako da im ograničimo, koliko  god možemo, vrijeme provedeno na mobitelu, tabletu ili laptopu. Zato je ovaj sportski izazov s Ivanom Rakitićem  i više nego zabavan, ne samo djeci nego i cijeloj obitelji. Ivan Rakitić jedan je od najboljih nogometaša svijeta, a otkrit ćemo vam i nekoliko zanimljivosti o našem legendarnom reprezentativcu.

Foto: Kraš

DOZNAJ SVE ZANIMLJIVOSTI O RAKETI

Raketa je rođen u Švicarskoj, gdje su njegovi roditelji Kata i Luka odselili prije više od 30 godina. Njegovi su porijeklom iz Sikirevaca, sela na istoku Slavonije. Današnju suprugu Raquel upoznao je dok je igrao u Sevilli. Ona je tada radila kao konobarica preko puta hotela u kojem je on neko vrijeme živio. Danas su u braku i imaju dvije kćeri, Altheu i Adaru.  Kao osmogodišnjaka, pozvali su ga u FC Basel jer je bio iznimno nadaren i istaknuo se među svojim vršnjacima, no Ivan je u tom klubu ostao do 17. godine, iako su već tada za njega bili zainteresirani veliki klubovi poput Manchester Uniteda i Arsenala. Za hrvatsku je reprezentaciju počeo igrati 2007. godine.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

U repku ga je pozvao tadašnji izbornik Slaven Bilić i on je odlučio prihvatiti poziv i zaigrati za Hrvatsku, unatoč tome što je rođen u Švicarskoj.  U siječnju ove godine odigrao je 300. utakmicu u španjolskom prvenstvu, čime je postao prvi Hrvat s 300 odigranih utakmica u povijesti Primere. Veliki je obožavatelj Domaćice, obiteljske miljenice koja je popularnost među svim dobnim skupinama stekla kvalitetom i prepoznatljivošću. S pet reljefnih zaštićenih oblika, kao jedan od zaštitnih znakova i nositelja Kraševa imidža, Domaćica je s vremenom ponudila široku paletu okusa koji su u kratkom vremenu postajali hitovi. Prva kutija legedarne Domaćice  iz tvorničke je trake izašla 1957. godine. Te je godine SSSR lansirao Sputnjik 1, prvi umjetni satelit u Zemljinoj orbiti, iste je godine i pas Lajka otputovao u svemir, a u SAD-u je proizveden prvi frizbi, koji je ubrzo postao jedna od najpopularnijih igračaka svih vremena.

Sadržaj omogućio Kraš.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije