Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KAPETAN

Strahovalo se kako će publika dočekati Modrića, a dogodilo se ono najlogičnije

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
03.09.2017.
u 09:58

Svim gledateljima koji su kupili ulaznice HNS će omogućiti povrat novca.

Kvalifikacijska utakmica za SP u Rusiji između reprezentacija Hrvatske i Kosova igrat će se u novom terminu nakon što je jučerašnji sraz prekinut u 21. minuti zbog obilne kiše koja je poplavila maksimirski travnjak.
Suglasnost o prekidu utakmice lako su postigli kapetani momčadi Modrić i Ujkani, izbornici Čačić i Bunjaki, sudac Johannesson i delegat iz Češke Petr Fousek.

Procijenjeno je da su uvjeti doista nemogući za igru pa se društvo nakon kraćih konzultacija povuklo u svlačionice, uz zvižduke razočarane publike.

Vezni red bez inspiracije

Tih 20-tak minuta igralo se u nemogućim uvjetima; lopta je zaostajala u ogromnim lokvama vode, natopljeni travnjak nije dopuštao bilo kakve suvisle akcije i preostalo je samo bjesomučno nabijati i nadati se kakvom kiksu suparnika.

1/19

U tih 20 minuta Hrvatska je čak i uspjela pritisnuti Kosovare i priuštiti im nekoliko sitnih neugodnosti.

Jednom je Perišić bio u poziciji zatresti mrežu našavši se na otvorenom šutu, no njegova ljevica nije iz voleja pronašla pravu putanju. Pokušao je i Brozović s 20-tak metara i tek uspio zagrijati kapetana Kosova, vratara Ujkanija.
Solidno su tom razdoblju izgledali naši agilni braniči, Vrsaljko i Pivarić, obrana je djelovala sigurno, dok je vezni red s igračima Barcelone i Reala ostao bez inspiracije onemogućen jezivim uvjetima na igralištu.

Majstorstvo Rakete, Matea i Luke utopilo se u maksimirskoj kaljuži.
 Unatoč groznim vremenskim uvjetima, u Maksimiru se skupilo 7-8 tisuća gledatelja i u izrazito pozitivnom ozračju bodrilo hrvatsku reprezentaciju.

Strahovalo se kako će publika dočekati Luku Modrića, a dogodilo se zapravo ono najlogičnije – kapetan je doživio ovacije!

Svim gledateljima koji su kupili ulaznice HNS će omogućiti povrat novca.

Hrvatski reprezentativci danas će odraditi trening u Maksimiru od 11 sati, a prema Eskisehiru lete u ponedjeljak ujutro.

U tom gradu s 900 tisuća stanovnika i travnjakom na oko tisuću metara nadmorske visine, 330 kilometara jugoistočno od Istanbula, 233 zapadno od Ankare, temperatura zraka ovih dana vrti se između 32 i 36 stupnjeva Celzija.

Stadion lokalnog drugoligaša Eskisehirspora odavno je rasprodan, u utorak od 20.45 igrat će se pred 34 tisuće gledatelja. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije