Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFINA PRAVILA

Znate li hoće li se utakmica igrati od početka ili od 21. minute?

Hrvatska - Kosovo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.09.2017.
u 09:25

Fifa je malo izmijenila svoja pravila pa više nije na snazi ono da se utakmica nastavlja od minute u kojoj se prekid dogodio samo ukoliko je odigrano barem 75 minuta.

Dok se čeka da Fifa odredi novi termin odigravanja utakmice između Hrvatske i Kosova, jedno je sigurno: neće se igrati posve novi susret nego će se nastaviti od 21. minute, kada je bila prekinuta, piše Goal.

Fifa je, naime, malo izmijenila svoja pravila pa više nije na snazi ono da se utakmica nastavlja od minute u kojoj se prekid dogodio samo ukoliko je odigrano barem 75 minuta, a u ostalim se slučajevima igra ispočetka.

U propozicijama za Svjetsko prvenstvo 2018. stoji:

- ukoliko je utakmica prekinuta višom silom, ona će biti nastavljena od minute kada je prekinuta

- na terenu moraju biti isti igrači i na klupi iste pričuve

- igra se nastavlja na mjestu na kojem je prekinuta (korner, slobodan udarac, aut...)

- ukoliko se ne odigra dan nakon odgođene, dva saveza dijele troškove gostujućoj momčadi za ponovni dolazak

Hrvatska - Kosovo
1/19

To bi teoretski trebalo značiti da i ukoliko se utakmica nastavi idući mjesec, na terenu moraju biti isti igrači. Bez obzira ako neki, primjerice, tada bude u groznoj formi ili, pak, dobije crveni karton u Turskoj. Jedina je iznimka, dakako, ozljeda.

Utakmica se mora odigrati, tim više što je rezultatski važna za vrh ljestvice.

A velik je problem kada. Naime, da je riječ o klubovima, lako bi se našao neki termin i, recimo, odgodio neki kup susret. Ali reprezentacija se mora okupiti, igrači doći iz klubova, odraditi koji trening... To zahtijeva minimalno tri dana.

Idući Fifin reprezentativni termin je početak listopada, ali tada se igraju zadnja dva kola kvalifikacija, te u idućem terminu nakon toga - studenom - dodatne kvalifikacije za SP. Ktomu, u jednoj reprezentativnoj akciji smiju se odigrati samo dvije utakmice, i to je pravilo na snazi, kao dio zaštite igrača. Vremena nema...

Komentara 6

DU
Deleted user
13:49 03.09.2017.

ha..ha..di su oni tupamarosi sta lupaju minuse..

DH
dalibor.hren
12:50 03.09.2017.

Sinoć ste pisali da se utakmica sigurno neće igrati u nedjelju! Danas pitate od kada (početka ili minute u kojoj je prekinuta) se igra utakmica!? Recite ( ili bolje iz svoje Kuće izbacite nazovi novinare), a oni koji ostanu nek pročitaju FIFINA pravila: Utakmica se mora odigrati u roku od 24 sata, nastavlja se od minute u kojoj je prekinuta sa istim igračima na terenu i istim igračima u Zapisniku - Protokolu!

UV
uvijekupravu
10:21 03.09.2017.

tebi jer ga čitaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije