Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kvalifikacijama za EP 2000. u skupini sa Srbijom i Makedonijom

Jarni: Europsko prvenstvo izgubili smo u Skoplju

Robert Jarni
Arhiva VL
01.08.2011.
u 10:34

Hrvatska je prvi put igrala u Beogradu ubrzo nakon NATO-ova napada na glavni grad tadašnje Jugoslavije

Napetost je bila velika, u Beogradu je rutom naše reprezentacije bio zabranjen promet. Napeto je bilo i na Marakani, nelagodno kad je nestalo električne energije, a krcata i razularena masa sve je okruživala.

– Uh, bilo je vrlo neugodno kad su se ugasila svjetla. No, bile su to posebne prilike, neposredno nakon rata – prisjetio se Dario Šimić gostovanja u Beogradu i rezultata 0:0.

Dario u uzvratu zbog ozljede nije igrao, Hrvatska nije pobijedila i nije otišla na EP, bilo je to prvo veliko natjecanje koje je propustila.

Bolje od Engleske, Rusije

– Svi kažu za našu skupinu da je vrlo jaka, ali ipak je bilo teže s Engleskom, Rusijom, Izraelom, ovako su Hrvatska i Srbija favoriti – kazao je rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Njegov je mlađi brat Josip dobio priliku u susretu u Zagrebu, igrao je posljednjih 15 minuta i imao veliku prigodu, mogao je postati junak, no nije zabio.

– Nakon dvostrukog dodavanja sa Šukerom, bio sam u prilici, nije bila čista situacija, pa nisam znao da li da odmah pucam ili da primim loptu. U tom trenutku vidio sam da netko juri prema meni i loše sam reagirao. Mislio sam da me napada netko od igrača Jugoslavije pa sam se požurio, a kad ono, to je trčao Miki Rapaić. Ali više mi je žao utakmice u Beogradu, ondje smo imali veliku šansu za pobjedu – prisjetio se mlađi Šimić svoje prilike.

Njemu se kvalifikacijska skupina za odlazak na SP 2014. ne čini lošom.

– Hrvatska i Srbija su favoriti. No, čak i da izgubimo u Beogradu, u takvoj se skupini možemo nadati da će i Srbija negdje kiksati. Uostalom, želimo li na SP-u postići rezultat, bolje je da već u kvalifikacijama imamo jake suparnike – optimističan je Josip Šimić.

Ne odlučujemo sa Srbijom

Zanimljivu je priču ponudio Robert Jarni, na pitanje o sjećanju na Beograd 1999., odgovorio je:

– Ne treba 1999. pamtiti po Beogradu nego po Skoplju. Ondje smo izgubili odlazak na Europsko prvenstvo, a ne u Beogradu. Doveli smo se u situaciju da moramo u Zagrebu pobijediti, a onda si u Maksimiru sami zabijemo dva gola. A sad smo opet sa Srbijom i Makedonijom. Bilo je i lakših skupina, pa pogledajte onu s Grčkom i BiH. Držim da će se o putu na SP odlučivati u utakmicama s ostalim suparnicima, a ne u susretima Hrvatska – Srbija. Tada je u Beogradu atmosfera bila nabijena zbog poslijeratnog doba, sad nema razloga za to – kazao je Jarni.

Komentara 8

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
15:07 01.08.2011.

Andreeejjj E bas tako kao sto ti vidis nas nogomet i nije,da te podsjecam nase igre,izigramo tehnicki skorom sve ali golove neznaju dat,e to je realnost pa zato ne pluj tolko po tome nego trba voljet svoj narod i svoju zemlju da ti bude jasno ,jer to je nas problem. Mi smo jako egoisticni narod a to se mora pod hitno promjenit i onda cemo i sukladno igrat i svakog dobit a ne kad pojedinci igraju!

DU
Deleted user
15:45 01.08.2011.

Moj Jarni kako nema razloga za nabijenu atmosferu? Jesi li gledao neki dan sjednicu srpske skupštine? Ako nisi, pogledaj i bit će ti malo jasnije. Te tipove su birali Srbi, a ne Kolumbijci.

AN
Andreeejjj
14:21 01.08.2011.

Tipicno HRVATSKI, prepontencija, umisljenost, unaprijed uknjizeni bodovi i na kraju zna se....NIŠTA!!! Kao i uvijek tražimo odgovore i opravdanja za staromodnu i jakooo slabu igru i blamažu! To nam je u krvi, nažalost, još uvijek čak u 21 stolječu ne poznajemo REALNOSTI!!! Uvijek se hvalimo, kao najbolji smo u svemu...a onda od Engleza u 2 tekme 9 komada... Ukrajine ne možemo u ZG pobjediti i zbogom SP, kao ni Grčke, pa još mnogih prosječnih tj slabijih repki... Dinamo, Hajduk itd, itd ispadaju od 3 ligaških klubova Europe a mi se još uvijek tješimo, da smo najbolji!?! Dokle više ljudi...sramota...laži...foliranja...vrijedjanja svih i svakoga?????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije