Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA FINALE

Golden State u produžetku 'poništio' 51 koš Jamesa

LeBron James
Foto: Reuters/Pixsell
01.06.2018.
u 09:20

Druga utakmica serije bit će također odigrana u Oaklandu, u noći s nedjelje na ponedjeljak, s početkom u 2 sata iz ponoći po hrvatskom vremenu.

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Cleveland sa 124-114 u prvoj utakmici finalne serije NBA lige, odigranoj u noći s četvrtka na petak u Oracle Areni u Oaklandu, ali su za pobjedu trebali dodatnih pet minuta produžetka, jer je nakon 48 minuta rezultat bio 107-107, a Cleveland je u napetoj završnici propustio odnijeti vrijednu pobjedu, unatoč briljantnoj večeri LeBrona Jamesa koji je završio dvoboj sa 51 košem.     

U završnih 4.7 sekundi osnovnog dijela, pri vodstvu domaće momčadi 107-106, George Hill je zaradio dva slobodna bacanja i ubacio prvo za 107-107, ali promašio u drugom pokušaju. No, J. R. Smith je uhvatio loptu pokraj Kevina Duranta i neshvatljivo odjurio od koša, kao da je Cleveland u vodstvu, na užas LeBrona Jamesa koji je prvo tražio loptu, a onda pokušao pozvati minutu odmora, ali je tada vrijeme već isteklo. U produžetku je Golden State iskoristio priliku i u prve tri minute serijom 9-0 zapečatio pobjedu.

Za pobjedu Clevelanda najveće zasluge imaju Stephen Curry sa 29 koševa, devet asistencija i šest skokova i Draymond Green koji je pogodio važnu tricu u završnici osnovnog dijela, a dvoboj završio sa 13 poena, 11 skokova, devet asistencija i pet osvojenih lopti, Kevin Duarant je u lošoj šuterskoj večeri ubacio 26 koševa, uz devet skokova i šest asistencija, a Klay Thompson je sa 24 poena bio treći strijelac momčadi.

LeBron James je uz osobni rekord u doigravanju od 51 koša imao po osam skokova i asistencija, a drugi najbolji igrač Clevelanda bio je Kevin Love, koji je bio upitan za nastup i tek pred početak utakmice dobio dopuštenje da može igrati te dvoboj završio sa 21 košem i 13 skokova. Cavaliersi su u završnici prvog poluvremena, koje je završilo 56-56, ispustili 11 koševa prednosti, a glavni razlog za poraz u dvoboju u kojem su nadskakali Golden State sa 53-38, uz čak 19 napadačkih skokova, trebaju tražiti u lošem vanjskom šutu (10-37 za tricu).

Druga utakmica serije bit će također odigrana u Oaklandu, u noći s nedjelje na ponedjeljak, s početkom u 2 sata iz ponoći po hrvatskom vremenu.

NBA finale - 1. utakmica

Golden State - Cleveland   124-114 (produžetak)
(Golden State vodi u seriji sa 1-0)         

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
06:48 02.06.2018.

Le Broun James je " okraden" u prvoj utakmici doigravanja! Neću namjerno reći Cleveland jer je on jedini igrač joji tam nekaj igra!? Igrao je bez minute na klupi, samo su ga uspjeli suci zaustaviti, a kraj je počeo nakon što su suci svirali faul umjesto probijanja na Le Brounu! Rijetko se kad vidi u takvim utakmicama toliko grešaka sudaca!? I inaće u našoj Europskoj košarci mislim da su suci uništili svu ljepotu košarke koja je zbog njih postala negledljiva!? Od jedne krasne igre pune krasnih poteza, finti, kontri, želim reći jednoj brzoj i dinamičnoj igri, zbog glupih pravila i suđenja, gdje se svira i krivi pogled protivnika, svaki dodir igraća, kao da su od šećera, toliko su isprekidali igru da gledamo samo stajanje igre, slobodna, tajm aut, no igre nema, jer svaki zicer koš ili ulaz koš, ujedno "mora" biti i dodatni faul?! Igra je postala u Europi negledljiva jer igre niti nema, stalno su slobodna bacanja ili tajm autovi!? Zato me i iznenadilo tako loše suđenje protiv Clivelanda!? Nadam se da će se pravičnije svirati u budućim tekmama!?😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije