Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVANJE VATRENIH

Gdje gledati okršaj s Turskom? Hrvatska u gostima želi prvu pobjedu kvalifikacija

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening u Bursi
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/11
28.03.2023.
u 08:26

Zbog ozljeda su otpali Petković i Livaja, a izbornik Dalić istaknuo je kako su Turci bolji Walesa pa će utakmica biti teža. Paklena atmosfera i činjenica da domaćin ima najbolju reprezentaciju u zadnjih 15 godina sigurno će predstavljati izazov, ali vatreni ulaze u susret svjesni kvalitetna protivnika i nadamo se prvom trobodu.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije najbolje ušla u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. Sekunde su nas dijelile od minimalne pobjede nad Walesom na Poljudu nakon što nas je u vodstvo u prvom dijelu doveo Andrej Kramarić, ali u trećoj minuti nadoknade navijači su zanijemili nakon izjednačujućeg pogotka Nathana Broadheada. Tako smo s Velšanima na uvodu podijelili bodove, završilo je 1:1. No, vatreni su se odmah morali okrenuti novim izazovima, jer već večeras gostuju u Turskoj (20.45) kod istoimenog domaćina. Atmosfera će na stadionu u Bursi pred više od 40 tisuća navijača biti užarena, potvrdio je i domaći izbornik Stefan Kuntz

- Utakmica s Hrvatskom bit će potpuno drukčija. Nećemo biti favoriti. No, naši će navijači biti uz nas, stadion će biti prepun. Kada su emocije uključene u reprezentativne utakmice, izvedba je drugačija. Znam koliko su vatreni navijači Burse. Atmosfera u Bursi uvijek je paklena i sigurno će biti poticajna za moje igrače. Bit će to drugačija utakmica - izjavio je.

Zlatko Dalić je, pak, zbog ozljeda ostao bez Brune Petkovića i Marka Livaje pa trenutno na raspolaganju ima dva napadača, Andreja Kramarića i Petra Musu. Najavio je dvoboj na konferenciji za medije.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening u Bursi
1/10

- Svi ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu. Dolaze mladi, imamo dva braniča od 21 godinu koji igraju u prvoj momčadi. Imamo potencijala, ali je teško stalno proizvoditi igrače. Nas je 3.5 milijuna, a vas (Turaka) je 85 milijuna. Treći smo na svijetu pa vi pitajte kako. Nezgodna reprezentacija, jako kvalitetna, imaju sjajne pojedince. Bit će teža utakmica jer je Turska bolja od Walesa. Morat ćemo se čvršće braniti, neće biti jednosmjerna ulica kao protiv Walesa. Bit će puno zahtjevnije i s puno respekta ulazimo u utakmicu - objašnjava. 

Analizirali smo domaćina i zaključili da domaćini na papiru zbog ugleda igrača, klubova i liga u kojima igraju imaju najjaču momčad u zadnjih 15 godina. Uz nepredvidivost, Tursku su oduvijek krasili borbenostagresivnost i puno trke, a upravo na tim je atributima utemeljena sadašnja turska reprezentacija. Jedan od rijetkih starijih igrača je i najveća zvijezda Turske, 29-godišnji veznjak Intera Hakan Calhanoglu koji osim zvjezdanog statusa u reprezentaciji nosi i onaj kapetanski. Jedan od razloga za to je oslobađanje njegova partnera iz središnjeg dvojca Turske, trenutačno uvjerljivo najboljeg turskog igrača po formi Orkuna Kökçüa.

Središnji romb formacije 3-4-3 ili okosnicu formacije 4-3-3 čine četiri najveće turske zvijezde te ujedno četiri na tržištu najvrednija turska igrača. Uz već spomenute veznjake Çalhanoğlua i Kökçüa, taj romb drže središnji stoper Merih Demiral (25) te središnji napadač Enes Ünal (25).

A kako će izgledati naša reprezentacija? U Bursi je prvo Dalićevo opredjeljenje učvrstiti obranu, pa će ova utakmica biti nova prilika za afirmaciju desnoga braniča Josipa Stanišića, specijaliziranoga za obrambene zadaće.  Prema informacijama iz tabora vatrenih u Burski, stručni stožer razmišlja čak i o uvrštavanju Borne Barišića u prvih 11, također zbog njegovih defenzivnih kvaliteta. Tako bi Hrvatska u Burski mogla nastupiti s novim parom braniča u odnosu na utakmicu s Velšanima; Stanišić i Barišić umjesto Juranovića i Sose.

Isprva se činilo kako je Petar Musa možda kandidat za prvu špicu, ali saznajemo kako je izbornik najvjerojatnije odustao od te namjere, pa bi ulogu središnjega napadača trebao preuzeti Andrej Kramarić, dok bi na njegovo donedavno mjesto na desnom boku trebao uskočiti Mario Pašalić.

Očekuje se oko 700 naših navijača, a kladionice su naklonjene vatrenima. Koeficijent za pobjedu Hrvatske je 2,30. Odnosno, ima 43,5 posto šanse za pobjedu. Turci imaju 31,3 posto šanse, koeficijent joj je 3,20. 

Gdje gledati utakmicu? Prijenos susreta Turske i Hrvatske osigurala je Nova TV, a prije toga će biti emisija koja počinje u 20.20 sati. 

 

 

Komentara 2

TS
tsomething
09:09 28.03.2023.

Radje gledam prijenos na nekoj stranoj televiziji nego na Novoj TV. Ponekad frustrira igra repke, sto je normalno, ali njihov komentator je vec tradicionalno toliko iritantan sa svojim komentarima da je jedina opcija iskljuciti ton, a gledanje tekme bez tona je kao cevapi bez luka.

TP
tomo.peric.10
08:59 28.03.2023.

Nova TV i sport dva različita pojma. Osim naše reprezentacije ništa od sporta nemaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije