Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.03.2023. u 22:51
Na ovom je susretu, u reprezentaciji, debitirao Petar Musa koji je u 52. minuti zamijenio ozlijeđenog Marka Livaju

Hrvatski nogometni reprezentativci otvorili su kvalifikacijski ciklus za odlazak na EURO 2024 remijem, na Poljudu, u sklopu skupine D, odigravši neriješeno protiv Walesa 1-1 (1-0). Hrvatska je bila vidno bolja, dominirala je te povela u 28. minuti kada je strijelac bio Andrej Kramarić. Vodila je Hrvatska sve do 93. minute kada je Poljud zanijemio uslijedio izjednačujućeg pogotka Nathana Broadheada.

Od samog početka susreta Hrvatska je preuzela potpunu inicijativu, a nije se dugo ni čekalo na prave prilike. U trećoj minuti je Luka Modrić pucao s vrha šesnaesterca, ali je Ward obranio.

U 16. minuti je pokušao Kramarić, nakon dobre akcije Perišića i Kovačića, ali i tada je velški vratar bio na mjestu. Izmjenjivali su se hrvatski napadi i u 26. minuti se zatresla gostujuća mreža. Naciljao ju je Ivan Perišić, ali je proslava pogotka na Poljudu trajala vrlo kratko jer je označeno zaleđe Gvardiola.

Ali, kada nije tada bio pogodak jest samo dvije minute kasnije. Odlično je reagirao Andrej Kramarić koji je s vrha šesnaesterca, okružen suparničkim igračima, pucao vrhom kopačke i doveo Hrvatsku u vodstvo. Bio je to Kramarićev 23. pogodak u karijeri, u dresu hrvatske reprezentacije.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Do kraja poluvremena još su prijetili Modrić, Sosa i Kramarić, ali vodstvo se nije povećavalo. Velšani su u prvom dijelu jedino zaprijetili pri samom kraju kada je Wilson iz slobodnog udarca pucao preko vrata.

Drugi dio bio je preslika prvoga i Hrvatska je odmah tražila drugi pogodak koji bi Vatrene približio pobjedničkom startu u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Nakon vrlo lijepe akcije u 50. minuti Kovačić je ostao sam pred suparničkim golmanom, ali je pucao visoko preko vrata.

No, nakon dobrog otvaranja drugog poluvremena Hrvatske relativno brzo je Wales uzvratio i počeo igrati. Lopta se preselila na hrvatsku stranu, a u 60. minuti veliku je priliku propustio James. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici, ali je pucao neprecizno.

Pokazalo se da je bolja igra Walesa bio tek desetominutni bljesak. Opet je Hrvatska, sve do kraja, preuzela kontrolu utakmice, ali s manjim brojem pravih prilika. Musa i Kramarić su prijetili, u 82. minuti je Perišić iz voleja pogodio vratnicu i onda se dogodio šok u 93. minuti. Pred Livakovićem je stvorena gužva, a lopta je došla na drugu vratnicu gdje ju je dočekao Nathan Broadhead i ugurao je u mrežu za konačnih 1-1.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Bio je to veliki šok i hrvatska se odmah htjela vratiti u vodstvo, ali imala je tek tridesetak sekundi za takvo što, što na kraju nije bilo dovoljno.

Na ovom je susretu, u reprezentaciji, debitirao Petar Musa koji je u 52. minuti zamijenio ozlijeđenog Marka Livaju.

Prije samog početka utakmice donedavni hrvatski reprezentativci Dejan Lovren i Ivan Strinić službeno su se oprostili od nastupanja za reprezentaciju u kojoj su, pogotovo Lovren, ostvarili brojne uspjehe posljednjih godina. Lovren je bio itekako važan član momčadi na SP-u 2018. kada je Hrvatska osvojila srebro te četiri godine kasnije na SP-u u Katru kada se okitila brončanom medaljom. Strinić je bio član reprezentacije na prvenstvu 2018. godine. Obojici je HNS priredio malu svečanost na poljudskom travnjaku tom prilikom.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Isto tako, prije samog početka dvoboja, minutom šutnje odala se počast legendarnim hrvatskim trenerima Miroslavu Blaževiću i Petru Nadovezi koji su nas nedavno napustili.

U ovoj skupini D, prije utakmice Hrvatske i Walesa, Turska je u Erevanu svladala Armeniju 2-1. Autogolom Kabaka povela je Armenija, ali su potom na tursku stranu rezultat okrenuli strijelci Kokcu u 34. i Akturkoglu u 64. minuti.

Upravo je Turska idući suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine. Ta se utakmica igra u utorak 28. ožujka u Bursi s početkom u 20.45 sati.

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales
1/16

HRVATSKA - WALES 1-1 (1-0)

Strijelci: 1-0 Kramarić (28), 1-1 Broadhead (90+3)

Stadion Poljud. Gledatelja: 33.500. Sudac: Joao Pedro Pinheiro (Portugal).

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić (od 93. Majer), Brozović, Kovačić (od 76. Pašalić) - Kramarić (od 76. Vlašić), Livaja (od 52. Musa), Perišić.

WALES: Ward - C. Roberts, Mepham, Rodon, N. Williams - Ampadu, Wilson (od 64. Thomas), Ramsey (od 64. Burns), Morrell (od 92. J. James) - D. James (od 64. Broadhead), Moore (od 70. Bradshaw).

ŽUTI KARTONI: Juranović (Hrvatska), Ampadu (Wales)


 
 

Hrvatska
Kramarić 28'
1-1
Wales
Broadhead 90+3'
KVALIFIKACIJE ZA EURO, 20:45, POLJUD
KRAJ UTAKMICE

Totalno razočaravajuć kraj utakmice Hrvatske i Walesa na Poljudu, završilo je 1:1 remijem. Hrvatska reprezentacija je bila vidno bolja tijekom cijelog susreta, povela u 28. minuti preko Kramarića te nizala silne prilike za povećanje vodstva, da bi iznenadnim ubacivanjem rukom sa strane na samom kraju utakmice Velšani poentirali i šokantno nam oduzeli dva boda.

90+3 - IZJEDNAČENJE WALESA

ŠOK NA POLJUDU, IZJEDNAČENJE WALESA U NADOKNADI Wales je na kraju od svih tih silnih ubačaja rukom jednom uspio iskoristiti dekoncentraciju hrvatske obrane i poentirao kad nam je to najmanje trebalo. Nakon izgubljenog skoka na drugu je vratnicu natrčao Nathan Broadhead i zabio za 1:1

90+2

Iz igre je izašao Luka Modrić te dobio zaslužene ovacije Poljuda, umjesto njega je u igru ušao Lovro Majer.

90+1'

Zanimljivo je Perišić pokušao iz voleja s 20-ak metara, ali Danny Ward to sigurno brani.

81' - PERIŠIĆ GAĐA GREDU!

Iako Hrvatska ima samo 1:0, 'vatreni' su potegnuli nekoliko fenomenalnih minijatura te kreativnih i atraktivnih prilika za koje nam je žao da nisu završile u mreži. Nevjerojatan potez Ivana Perišića u 81. minuti je jedan od tih za kojeg nam je također žao da nije odsjela u mreži. Omišanin je iz velike daljine i iz iznimno teškog kuta potegnuo nevjerojatan volej koji je lelujao i na kraju odsjeo na gredi Wardovog gola. Da je to odsjeo u mreži, bio bi to iznimno ozbiljan kandidat za najbolji pogodak kvalifikacija, i to već sad. Šteta!

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

78'

Modrić je iz kuta ubacio na Gvardiola, a njegov pokušaj glavom je blokirao Ampadu.

76'

Za dvostruku izmjenu se odlučio Zlatko Dalić. Nikola Vlašić i Mario Pašalić su ušli u igru, a svoj nastup su završili strijelac Andrej Kramarić, te Mateo Kovačić.

73'

Nakon uspješno očišćenog velškog ubacivanja sa strane volej je s 20-ak metara stisnuo velški bek Neco Williams, a solidan udarac otišao je malo iznad vratnice Dominika Livakovića koji je to mirno rukama ispratio.

71' - PRIGODA KRAMARIĆA

Sve bolje i bolje igra Borna Sosa. Jedan od naših večerašnjih najraspoloženijih igrača opet je uputio iznimno opasan centaršut, a sad ga u pogodak nije uspio pretvoriti strijelac Andrej Kramarić, koji je naletio na loptu no poslao ju daleko iznad gola. 

66'

Prva prilika u hrvatskom dresu za debitanta Petra Musu. Opet su kombinirali večeras vrlo aktivni Sosa i Perišić, koji je centrirao nisko prema Musi koji je uputio dobar, opasan udarac, ali od velškog bloka je lopta otišla u korner.

64'

Izbornik Walesa Robert Page se odlučio za trostruku izmjenu. Broadhead, Thomas i Burns su ušli na teren umjesto Ramseyja, Jamesa i Wilsona.

60' - ČISTI ZICER ZA WALES

Prva stopostotna prilika za Wales na utakmici, Hrvatska je itekako opasno živjela! Wilson je nakon prodora i duela sa Šutalom u kasnijem dijelu akcije sjajnim centaršutom pronašao Daniela Jamesa koji je bio sam kao duh na pet metara od Dominika Livakovića, ali je na sreću 'vatrenih' promašio cijela vrata.

55'

Novi pokušaj Hrvatske u okvir velških vrata. S lijeve strane je ubacio Sosa, a iz teške pozicije je iz okreta s nekih desetak metara pokušao Perišić. Otišao je taj pokušaj u ruke Warda.

52' - LIVAJA IZAŠAO, DEBI MUSE

Marko Livaja više ne može nastaviti ovaj dvoboj. Napadač Hajduka se uhvatio za kuk s bolnom grimasom te napustio teren na svojem Poljudu. Debi u hrvatskoj reprezentaciji je tako, možda malo i ranije od planiranog, upisao 25-godišnji napadač Benfice Petar Musa koji je zamijenio Livaju u vrhu hrvatskog napada.

50' - NOVA PRILIKA HRVATSKE

Još jedna fenomenalna, velemajstorska akcija Hrvatske na ovoj utamici koja nije imala dobru završnicu. Kovačić je u naletu odigrao sjajni dupli pas u zraku s Kramarićem te izbacio četiri-pet velških igrača. No, posljednji Kovačićev volej, kad je došao u 1 na 1 situaciju s Wardom, otišao je daleko iznad gola.

46'

Perišić je primio dodavanje Kramarića u 'for' prema lijevoj strani te je driblinzima htio izboriti prostor za udarac u kaznenom prostoru, no velšani su mu izbili loptu ispred noge.

46' - POČETAK DRUGOG DIJELA

Portugalski sudac Pinheiro dao je znak za početak drugog poluvremena na Poljudu. Hrvatska nakon prvih 45 minuta ima 1:0 pogotkom Andreja Kramarića u 28. minuti.

KRAJ PRVOG DIJELA

Kraj prvog poluvremena utakmice prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. nakon kojeg Hrvatska u Splitu ima potpuno zasluženo 1:0 vodstvo protiv Walesa. Hrvatska je iznimno marljiva u presingu, iznimno kreativna u posjedu, te s malo mirnoće u završnici može ovu pobjedu učiniti i puno većom protiv indisponiranih velšana.

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

45' - VELIKA PRILIKA ZA 2:0

Šteta, imali smo još jednu mat-situaciju za 2:0! Hrvatska cijelu utakmicu igra fantastičan presing, pa je u jednom takvom opet napravila velšane na pogrešku, ali sad je i pogriješio i Kramarić, koji je, umjesto dodavanja lopte Perišiću za stopostotnu šansu, sam zapucao s ruba kaznenog prostora, i to nebu pod oblake.

43' - PRVA PRILIKA ZA WALES

Gvardiol je napravio opasan prekršaj na Wilsonu na 20 metara od vrata Hrvatske, ali na sreću po 'vatrene' Wilson je iz slobodnog udarca pucao malo iznad Livakovićeve grede. To je prvi pravi pokušaj Walesa na ovoj utakmici.

41'

Nova dobra kombinacija Hrvatske. Modrić sjajnom dugom loptom pronalazi Sosu koji iz voleja centrira s lijeve strane, no Ward je sjajno pročitao situaciju i istrčao ispred Livaje.

38' - PRILIKA ZA SOSU

'Vatreni' nižu šanse. Vrlo dobru priliku su sad za Hrvatsku kreirali Mateo Kovačić i Borna Sosa, koji je na kraju nakon driblinga pokušao slabijom, desnom nogom. Opucao je u okvir, ali i u vratara Warda.

35' - NOVA PRILIKA MODRIĆA

Mogla je Hrvatska doći lako i do 2:0 u 35. minuti. Sjajnu brzu akciju smo odigrali po zraku. Juranović odigrao dugu loptu u kazneni prostor, Perišić spustio, a Luka Modrić odvažnim volejem pokušao zabiti, otišlo je to malo iznad Wardovog gola.

32'

Prvi žuti karton za Hrvatsku na susretu zaradio je Josip Juranović kojeg je prošao Daniel James, pa ga je naš desni bek udario rukom po licu.

28' - 1:0 ZA HRVATSKU!!!!

GOOOOOOOOOOL! Potpuno zasluženo vodstvo za Hrvatsku od 28. minute. Andrej Kramarić je na 30-ak metara je primio loptu, fantastično se snašao oko Rodona, čak mu i progurao loptu kroz noge, te na kraju vrhunski i neočekivano špicom kopačke s 20 metara zabio za 1:0 Hrvatske protiv Walesa na Poljudu.

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

26' - PONIŠTEN GOL PERIŠIĆA

Nakon još jednog kvalitetnog prekida mislili smo da je Hrvatska došla u vodstvo u 26. minuti. Nakon nekoliko odbijanaca Marko Livaja je u zračnom duelu proslijedio lijevo do Perišića koji je silovito zakucao loptu u mrežu i krenuo slaviti, no portugalski sudac Pinheiro je poništio pogodak zbog naskakanja Livaje. 

26'

Modrić je povukao kontru, a u tome ga je očitim povlačenjem za dres spriječio Ethan Ampadu, za što je dobio zasluženi žuti karton, prvi na ovom susretu.

23'

Veliku priliku je imao Ivan Perišić nakon lukave parabole Brozovića iza velške obrane. Omišanin je promašio vrata s nekih 13-14 metara iskosa, ali na kraju je svejedno označeno zaleđe.

19'

Još jedna dobra akcija Hrvatske završila je odvažnim udarcem Matea Kovačića s dvadesetak metara, no to je završilo u bloku. Odmah u idućem napadu Hrvatska je pokušala zaprijetiti s dva centaršuta Perišića i Modrića, no velška obrana je to uspjela riješiti.

15' - BOMBA KRAMARIĆA!

Kako nam je žao što ova maestralna akcija nije završila pogotkom. Perišić je spustio glavom, Kovačić briljantno u skoku prebacio petom do Kramarića koji je odmah bez razmišljanja raspalio fantastičan volej s 20-ak metara, a još jednom sjajnom paradom to brani Danny Ward.

14'

Prvi opasniji dolazak Walesa u našu trećinu. Završilo je centaršutom na Kiefera Moora, ali se za njega u skoku vrlo dobro 'pobrinuo' Joško Gvardiol.

11' - CENTARŠUTEVI JURANOVIĆA

Opasan prodor i centaršut Josipa Juranovića. Bio je to dobar ubačaj, ali ipak malo prebrz za Marka Livaju na pet metara na drugoj vratnici. Nedugo nakon toga je Juranović opet centrirao, sad lijevom nogom i prizemno, lopta se odbila od velške šume nogu i došla u ruke njihovog vratara. Hrvatska je vidno bolja i ima inicijativu u uvodnom dijelu susreta.

10'

Wales je stvorio prvi ozbiljniji posjed, no igrači Hrvatske su ih nekoliko puta uspješno otjerali prema njihovim vratima te im na kraju suvereno oduzeli loptu i smireno krenuli s posjedom.

6' - LIVAJA BLOKIRAN

Perišić je nakon još jednog visokog presinga oduzeo loptu Robertsu na lijevoj strani, ubacio za Marka Livaju, čiji je pokušaj glavom blokirao velški stoper Joe Rodon te je lopta otišla u drugi korner za Hrvatsku, kojeg su velšani lako riješili, kao i prvi.

3' - PRILIKA ZA MODRIĆA

Nakon 150 sekundi susreta prva konkretnija prilika na susretu, dobro otvaranje za Hrvatsku! Nakon kvalitetnog visokog presinga loptu je oduzeo Gvardiol te lijepo proigrao Modrića, a Luka je s 20-ak metara dobro raspalio, Ward je morao intervenirati i odbiti to u korner.

1'

Prvi hrvatski posjed je završio dobivenim zračnim duelom Ivana Perišića duboko u protivničkoj polovici, no njegova prebačena lopta glavom otišla je u ruke vratara Walesa, Warda.

POČETAK

Počela je utakmica na Poljudu! NAPRIJED, HRVATSKA!

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

INTONIRANJE HIMNI

Uoči početka susreta još je preostalo poslušati nacionalne himne Walesa i Hrvatske.

OPROŠTAJ STRINIĆA I LOVRENA

U uvodnoj ceremoniji prije početka utakmice od hrvatske su se reprezentacije oprostili umirovljeni 'vatreni' Dejan Lovren i Ivan Strinić. Lovren je dobio dres s brojem 78, a Strinić dres s brojem 49, po broju nastupa.

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Dejan Lovren i Ivan Strinic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

IGRAČI IZAŠLI NA TEREN

Nogometaši Hrvatske i Walesa izašli su na poljudski teren pred navijače na prepunom Poljudu.

POLJUD PJEVA

Navijači hrvatske reprezentacije pjevaju hrvatske i dalmatinske hitove na prepunom Poljudu. Trenutno se ori pjesma "Dalmacijo", s koreografijom protkanom kvadratićima.

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

POBJEDA TURSKE

Odigran je prvi dvoboj u našoj skupini. Turska je preokretom s 2:1 pobijedila Armeniju u gostima u utakmici skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Više pročitajte OVDJE.

ARBITRI

Glavni sudac utakmice Hrvatska - Wales bit će Portugalac João Pinheiro. Pomoćni suci će biti sunarodnjaci Bruno Jesus i Luciano Maia. Četvrti sudac bit će Vitor Ferreira, a za VAR  sobu će biti zaduženi Tiago Martins i Luis Godinho.

 

06 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, RB Leipzig - Shakhtyor Donetsk, Group Stage, Group F, Matchday 1 at Red Bull Arena, referee Joao Pinheiro shows yellow card to coach of Donetsk Igor Jovicevic (2nd from right). Photo: Jan Woitas/dpa Photo: Jan Woitas/DPA
Foto: Jan Woitas/DPA

POLJUD SE PUNI

Navijači su napunili poljudsku ljepoticu koja je večeras u rasprodanom izdanju s 32.000 gledatelja.

 

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

SASTAVI

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić se odlučio za idućih 11 igrača:

 

Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić

 

Izbornik Walesa Robert Page odlučio se za idućih 11 igrača:

 

Ward - C. Roberts, Mepham, Rodon, N. Williams - Ampadu, Morrell - Wilson, Ramsey, James - Moore

 

 

FENOMENALNA HRVATSKA

Neviđeno je što radi Hrvatska. U istu rečenicu ide samo jedna momčad i razbila nas je kao nitko nikad. Više pročitajte OVDJE.

LIVAJA U PRVIH 11

Istinska, neiskvarena zvijezda večeras istrčava na svoj Poljud. Atmosfera će biti kao nekada. Više pročitajte OVDJE.

LOVREN O NASLJEDNIKU LUKE

Dejan Lovren otkrio tko je idealan nasljednik Luke Modrića i budući kapetan Hrvatske. Više pročitajte OVDJE.

DOBRA POVIJEST S WALESOM

Velšane su rušili Mandžukić, Eduardo i Rakitić, a vatreni od njih nikada nisu izgubili. Više pročitajte OVDJE.

NAJAVA MODRIĆA

- Sto posto smo fokusirani na Wales, jako je važno da otvorimo kvalifikacije na pravi način. Igramo doma pred punim stadionom, očekujem pravu igru i pobjedu - kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić uoči dvoboja.

 

24.03.2023., Split - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijeske utakmice za Europsko prvenstvo 2024. godine. Luka Modric Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NAJAVA PAGEA

 - Prije par mjeseci Hrvati su bili treći na svijetu, imaju trojicu ponajboljih veznjaka na svijetu, vjerujem da će naš početni sastav moći odgovoriti na zahtjeve utakmice. Stadion izgleda jako lijepo, čujem da će biti više od 30 tisuća navijača koji će stvoriti sjajnu atmosferu - rekao je izbornik Walesa Robert Page uoči utakmice s Hrvatskom.

 

29.11.2022, Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan, QAT, FIFA WM 2022, Wales vs England, Gruppe B, im Bild Wales manager Robert Page // Wales manager Robert Page during Group B Match between Wales and England of the FIFA Worldcup Qatar 2022 at the Ahmad bin Ali Stadium in Al Rayyan, Qatar on 2022/11/29. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton *****ATTENTION - for AUT, GER, FRA, ITA, SUI, POL, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton/EXPA
Foto: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton

NAJAVA DALIĆA

- Kreće nove utakmice, novi izazov, u pet godina napravili smo sjajne stvari. I dalje želimo pobjede. Wales dolazi s velikim ambicijama. Nemamo velikih promjena osim Lovrena koji se oprostio, a Petković je ozlijeđen - rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice, te dodao: 

- Imali smo pet dana vremena, sjajna je bio odnos igrača, govorio sam na sastanku da su ovo jako opasne utakmice u kojima možeš puno izgubiti. Igrali smo puno jače susret, ali ova je strašno važan. Ne smije kiksati na startu, to je teret. Moramo se paziti dugih lopti i kontri. Imaju centrafora koji čuva loptu i brzance. Očekujem pobjedu, ali tešku pobjedu. Tešku utakmicu.

 

24.03.2023., Split - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijeske utakmice za Europsko prvenstvo 2024. godine. izbornik Zlatko Dalic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

MEĐUSOBNI OMJER

Hrvatska reprezentacija je prije ovog susreta protiv Walesa igrala šest puta. Četiri puta 'vatreni' su upisivali pobjedu, dok su dva susreta završila neodlučenim rezultatom. Vatreni su u ukupnoj gol-razlici bolji od velšana 10:4.

 

08.06.2019., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 3. kolo, Hrvatska - Wales. Ben Davis, Mario Pasalic. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji Vecernji.hr portala, dobro došli u prvi tekstualni prijenos novog ciklusa hrvatske nogometne reprezentacije. Vatreni kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj otvaraju utakmicom protiv Walesa na Poljudu s početkom od 20 sati i 45 minuta.

 

24.03.2023., Split - Na stadionu Poljud odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2024. protiv Walesa. Luka Modric, Ivan Perisic, Mislav Orsic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Komentara 59

Avatar Bobiii
Bobiii
22:42 25.03.2023.

Prvo poluvrijeme odlično,ali neefikasno. U drugom umjesto da igramo i zabijemo drugi gol, mi vraćamo loptu golmanu i čekamo kraj. Dočekali ga sa primljenim golom u zadnjoj minuti.

Avatar Stradun
Stradun
22:45 25.03.2023.

1-1. Bojažljiva igra Vatrenih. I neambiciozna. Gdje su nam napadači?

T7
Toro. 71
22:45 25.03.2023.

Stavi Vlašić i Pašalića a i Livaju!!! Dalicu koja si ti ulizica Hajdukovcima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije