Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"POSLJEDNJE UTOČIŠTE"

Đoković dobio podršku WHO-a: Cijepljenje ne bi trebalo biti uvjet za ulazak u neku zemlju

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Foto: PATRICK HAMILTON
1/3
12.01.2022.
u 23:17

- To je pravi put, a ne zabrane i ograničenja. Uvjetovanja vidimo kao posljednje utočište u borbi s koronavirusom.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) oglasila se povodom slučaja Novaka Đokovića te stala na stranu srpskog tenisača.

- Cijepljenje ne bi trebalo biti argument za zabranu ulaska u neku zemlju. Zagovaramo da se svi cijepe, to je jedini način kako pobijediti pandemiju, no uvjetovanja takve vrste ne bi se smjela događati. Zato uvijek naglašavamo da je cijepljenje preporuka - poručili su iz WHO-a za australske medije.

Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA
Foto: PATRICK HAMILTON

Ujedno, tvrde da bi vlade svih zemalja trebale raditi na edukaciji, stvaranju dijaloga i odgovaranju na nejasnoće koje ljudi imaju.

- To je pravi put, a ne zabrane i ograničenja. Uvjetovanja vidimo kao posljednje utočište u borbi s koronavirusom.

Novak Đoković čeka odluku o deportaciji i ona bi trebala stići oko 1:30 po hrvatskom vremenu. Također, moguće je da zbog svih problema nastalih s njegovim boravkom među ljudima dok je bio zaražen, bude uhićen. Problem je i krivo popunjen obrazac prije ulaska u Australiju, na kojem se navodi da nigdje nije putova prije dolaska u Australiju, a bio je u Španjolskoj.

Komentara 20

ZP
Zabranjen pristup
00:27 13.01.2022.

Koja je doza preporuka 1,2,3,4,5,6,7,8,9?

IP
info_punkt
02:35 13.01.2022.

Ma Novak je faca i to ni jedan ministar ne može promijeniti!

DU
Deleted user
04:08 13.01.2022.

Imate tu novih momenata, npr. znano je već mjesecima da na Zapadu ne priznaju rusko i kinesko cjepivo. Sad pak Austrija ne priznaje Janssen /quote: Uz to, na početku prvog tjedna u novoj godini, u kojem će Hrvati pohrliti na skijanje zbog zimskih školskih praznika, konkretno od 3. siječnja, neće priznavati cijepljenje jednom dozom cjepiva Johnson&Johnson, kod kojeg jedna doza inače vrijedi kao dvije. Nakon 3. siječnja oni cijepljeni tim cjepivom trebat će dodatnu dozu ako žele da im se to prizna za covid potvrdu. Od 4. siječnja osobe koje su cijepljene cjepivom Johnson & Johnson morat će predočiti valjan dokaz cijepljenja dodatnom dozom da bi se pri ulasku u Austriju smatrale potpuno cijepljenima. Ipak, tijekom prijelaznog razdoblja od četiri tjedna kao dokaz vrijedit će prva doza cjepiva u kombinaciji s PCR testom. Važno je napomenuti da će se u Austriji nakon lockdowna primjenjivati pravilo 2G, prema kojem je testiranim osobama koje nisu cijepljenje ili preboljele covid onemogućen pristup kafićima, restoranima, muzejima… Uz to, za sve je u zatvorenim prostorima obavezna FFP2 maska./ A da se ne govori da preboljeli Covid (slučaj Đoković) stvar bolji imuno odgovor nego bilo koje cjepivo odnosno on ima antitijela u krvi, da je Australija namjeravala to stručno napraviti - mogli su mu izmjeriti razinu antitijela i proglasiti ga "sigurnim", kao i da je primao cjepivo. No, oni krenuli u obračun sa svojim pobunjenim dijelom stanovništva preko Đokovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije