Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAJU SE PAPIRI

Britanci otkrivaju što će biti s Đokovićem: Australska vlada spremna je na oštre reakcije

Beograd: Novak Đoković srušio rekord, 311. tjedana je na prvom mjestu ATP ljestvice
Foto: Antonio Ahel
1/6
12.01.2022.
u 12:09

"Izvori upozoravaju da bi dopuštanje da ostane u državi bio 'opasan presedan'", piše Daily Mailov dopisnik iz Australije

Britanski Daily Mail, pozivajući se na izvore iz Australije, piše da australske vlasti pripremaju papirologiju za deportaciju Novaka Đokovića iz države.

"Izvori upozoravaju da bi dopuštanje da ostane u državi bio 'opasan presedan'", piše Daily Mailov dopisnik iz Australije te dodaje:

"Vlada je spremna za oštru reakciju međunarodne zajednice kako bi zadržala svoj strog stav prema COVID-19."

Navodi se i da australske dužnosnike najviše zabrinjava to što je Đoković priznao kršenje srbijanskih pravila o izolaciji nakon što je doznao da je bio pozitivan na testu i što je dao lažne informacije u obrascu za prijavu putovanja, za što je kasnije okrivio svog agenta.

Podsjećamo, Đokoviću je po slijetanju u Melbourne australska vlada oduzela vizu jer nije cijepljen protiv koronavirusa, smatrajući da njegova potvrda o izuzeću od cjepiva nije zadovoljavajuća. Ta je odluka srušena na sudu u ponedjeljak, a Đoković se sada u Australiji nalazi na slobodi te se priprema za sudjelovanje na Australian Openu. No australska vlada najavila je da razmišlja o posezanju za diskrecijskim pravom da, unatoč sudskoj odluci, ukine Đokovićevu vizu. Posljednju riječ ima ministar imigracije Alex Hawke, a on bi svoju odluku trebao objaviti sutra.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 41

AF
AfganistanskiHrvat
13:46 12.01.2022.

Kao što sam napisao neki dan on u Australiji neće izaći na teren.

BL
blackthorne
14:39 12.01.2022.

U zatvor s njim

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
14:31 12.01.2022.

Leti Đole ko kufer iz Australije. I dobro će proći ako ga ne optuže za lažni iskaz pred sudom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije