Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE KOLO KVALIFIKACIJA

Dinamo doznao idućeg protivnika: Evo s kim će igrati ako izbaci Ludogorec, a s kim ako ispadne

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
09.08.2022.
u 19:52

Ako plavi večeras izbace Ludogorec, u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će protiv norveškog Bodo/Glimta.

Dinamo je doznao idućeg protivnika u Europi. Ako plavi večeras izbace Ludogorec, u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će protiv norveškog Bodo/Glimta. A ako ispadnu, nastavljaju u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu gdje ih čeka litavski Žalgiris.

Bodo/Glimt danas je odradio posao u uzvratnoj utakmici odigrao 1:1 na gostovanju kod Žalgirisa. Aktualni prvak Norveške, koji je lani briljirao u Europi doguravši do četvrtfinala Konferencijske lige i deklasiravši velikane poput Rome, pitanje prolaza u završno pretkolo Lige prvaka praktički je riješio već u prvoj utakmici. Na svom je travnjaku s 5:0 nadigrao litavskog prvaka Žalgiris. Stoga je sve bilo riješeno prije današnje utakmice.

Tko je i što je Bodo/Glimt svi smo dobro naučili prošle sezone kada je klub došao do četvrtfinala Konferencijske lige. Postao je tada prvi klub iz svoje zemlje u četvrtfinalu jednog europskog natjecanja nakon 23 godine i posramio je Mourinhovu Romu pobjedom 2:1 u prvoj utakmici. Naravno da je The Special One na kraju prošao dalje, ali Bodo je i dalje ostao dobra priča. Pa i zbog toga što je prije već napravio istu stvar. 

Naime, u trećem kolu Konferencijske lige Romu je pobijedio sa 6:1. Portugalski trener doživio je tada najteži poraz u bogatoj trenerskoj karijeri jer vodio je Benficu, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham... i nitko mu nikad nije zabio šest golova. Bodø jest. Klub je to iz istoimenog grada s oko 50.000 stanovnika, a nalazi se na sjeveru Norveške. Zanimljivo, Bodø/Glimt još je 2017. igrao drugu ligu, u prvu se vratio 2018. i polako se počeo uzdizati. 

Prvaci države postali su 2020., a naslov su obranili 2021. Norveški prvak prema Transfermarktu trenutačno vrijedi 17 milijuna eura, ne troši puno na transfere, uzda se u svoju školu nogometa i igra u sustavu 4-3-3 s visokim presingom. Prosjek godina igrača je 23,6 i ima svega sedam stranaca.

Prve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu na rasporedu su idućeg tjedna.

>> Pogledajte i red za ulaznice uoči utakmice Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije