Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI TRENUCI

Cvitanović otkrio što mu je rekao Zdravko Mamić: Složili smo se...

Mario Cvitanović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
26.08.2017.
u 13:14

- Mislim da je sve igrače pogodilo ovo. Imali smo sastanak, koga ne bi pogodilo ovako nešto.

Trener Dinama Mario Cvitanović najavio je na konferenciji za medije nedjeljni susret s Lokomotivom u Kranjčevićevoj (19h).

- Čeka nas utakmica s Lokomotivom, imamo jako malo vremena za rad, a više za analize i razgovor. Naša realnost je u ovom trenutku prvenstvo i Kup tako da se okrećemo tome. Uvjeren sam i znam da vas ne zanima previše ova utakmica s Lokomotivom nego druge stvari.

Trener Dinamo osvrnuo se na play-off Europske lige.

- Moram biti iskren. Nisam imao puno vremena pogledati novine niti čitati portale. Možda je to nepoštovanje prema vama, ali nije tako, poštujem vaš rad. Radim svoj posao, naravno da smo napravili analizu svega. Kao i svaku drugu utakmicu radio sam analizu, ovog puta kroz četiri stavke koje su mi jako bitne. Stav, znanje, ponašanje i rezultat. Od stava, odgovornosti, poduzetnosti, preuzimanja rizika, znanja, izvršenog na terenu, duela, točnih dodavanja, uigranih akcija, svih segmenata igre, preko ponašanja, podrške, upornosti, želje da dam sto posto i na kraju do rezultata. Svi ovi segmenti utječu na uspjeh ili neuspjeh.

Kakav je plan za dalje?

- Trebamo biti realni i reći da nakon 11 godina nismo u Europi, to je neuspjeh. Ali sam analizirao sve navedeno. Možete biti uvjereni da radim apsolutno sve da ove četiri stavke budu kakve bi trebale biti i uvjeren sam u to da ukoliko ne budu ispunjene ili ako ja budem osjećao da to neće biti ispunjeno na način koji svi želimo - neće biti potrebe za naklapanjima o trenerima. Ja želim pošten i iskren odnos. Čast i ponos su ispred svega - rekao je Cvitanović i dodao:

- Analize su napravljene u svlačionici, bitna je samo ekipa. O pojedincima prema van ne razgovaram. Sve treba ostati unutar svlačionice. Na kraju je teren taj koji ti daje jasne poruke. Jedino teren. Rezultat je bio 0:0, mi nismo u Europi. Nismo poraženi, ali nismo niti pobijedili. A ja volim pobjeđivati. Trebamo zasukati rukave, raditi više nego inače, žrtvovati se i odricati da bi bili bolji. Ako budemo tako radili onda može doći i rezultat.

Kakvo je stanje u svlačionici?

- Ja mislim da je sve igrače pogodilo ovo. Imali smo sastanak, koga ne bi pogodilo ovako nešto.

Koji je konkretan razlog ovog neuspjeha?

- Ima ih više. Da smo ispunili sve zahtjeve, sad bismo pričali drugačijim tonom. Bili bismo sretniji i zadovoljniji, bili bismo u Europa ligi. Trebamo nastaviti dalje. Čovjek koji previše gleda iza sebe, ne vidi ono što se događa sada. Moramo se koncentrirati na sadašnjost i ono što nas čeka. Analiza da, ali život u prošlosti ne.

Što mu je rekao savjetnik kluba Zdravko Mamić?

- Pričali smo u utakmici i budućnosti. Složili smo se oko toga da trebamo gledati prema naprijed.

Trener je pojasnio svoje viđenje rada s ekipom.

- Kažu da trebaju proći 2-3 prijelazna roka da bi se moglo suditi o treneru, igri i ostalome. Razumijem da smo mi jako nestrpljivi, naviknuti smo na dobro, a nismo naviknuti na ovakve situacije. Treba biti mudar, pametan i donositi jasne odluke za budućnost. Za slaganje momčadi potrebno je vrijeme. Ad hoc situacije nisu rezultatski dobre, treba sve raditi planski.

Što je s Ćorićem

- Konkurent je kao svaki drugi igrač u ekipi. Očekujem ga kad bude spreman. Fizički, mentalno, taktički, emocionalno. Gledam ga kao svakog drugog igrača.

Dinamo se okreće vraćanju title prvaka na Maksimir.

- Prvenstvo je dugo. Smanjenjem europskih utakmica i obaveza, dobiješ više vremena za treniranje i stvaranje nečega. Naravno da to s jedne strane nije dobro jer svi želimo igrati Europu. Fokus ostaje na prvenstvu, to je najbitnije. Nikad nije bilo upitno je li fokus na prvenstvu, to je primarno svake godine - rekao je na kraju trener.

Komentara 35

TA
tarzan
14:01 26.08.2017.

Ovo što se Dinamo ove godine nije kvalificirao za Europu nije nikakva tragedija. Ionako je zadnjih deset godina bio samo pasivni sudionik ili Kupa Uefa ili Lige prvaka. Niti jednom nije igrao važniju ulogu u nekoj od skupina nego bi svaki put razočarao. I da su prošli te Albance bilo bi isto kao i svih zadnjih godina.

CA
carlo20
13:45 26.08.2017.

Ispadali su veći i jači klubovi iz europe od Dinama. Dinamo je nakon 10 godina napravio veliki kiks u europi, ali nikako sad ne treba proglašavati kataklizmu. Dinamo solidno stoji u prvenstvu i treba skupiti glave i odraditi HNL do kraja i uzeti naslov te jurišati na Ligu Prvaka u sezoni 2018./2019..

FR
franepetric
15:54 26.08.2017.

Sada je Dinamu otvoren put za osvajanje prvenstva jer jedini konkurent Rijeka igra 6 tekmi u Europi a nema kadar da sve isprati sa pobjedama u hnl-u i već zaostaje 4 boda. Osijek i Hajduk nemaju klupu da pariraju cijelo prvenstvo te će se boriti za 3. mjesto kako i priliči. Dakle Dinamo prvak a za Kup koga briga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije