Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGREŠNA POLITIKA

Za debakl Dinama najveći je krivac Zdravko Mamić

Dinamo - Slaven Belupo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
26.08.2017.
u 11:35

Dinamo danas ne samo da se ne može nositi s velikanima nego ne može pobijediti ni trećerazredne europske klubove poput Skenderbeua. Utakmica s Albancima razotkrila je da Dinamo danas nema igrače, trenera, stručne ljude pa, nažalost, ni navijače

Samo 30-ak minuta nakon što je u 4. pretkolu Europske lige treća momčad albanskog prvenstva šokantno izbacila Dinamo iz natjecanja, na službenoj stranici maksimirskoga kluba na Facebooku promijenjena je naslovna fotografija i objavljeno je – sjećanje na Dinamo iz 1967. Nažalost, takva uspješna vremena, kada su se navijači ponosili svojom svetinjom a plavi su bili ravnopravni svakoj europskoj momčadi, sada su prošlost. Dinamo danas ne samo da se ne može nositi s velikanima nego ne može pobijediti ni trećerazredne europske klubove poput Skenderbeua. Utakmica s Albancima razotkrila je da Dinamo danas nema igrače, trenera, stručne ljude pa, nažalost, ni navijače.

Da plavi zanimaju navijače, onda bi, ako ništa drugo, nakon povratka iz Elbasana njih barem 1000 dočekalo momčad i poručilo igračima što im ide. No, zbog Dinama se, nažalost, danas još samo rijetki živciraju, jer maksimirski je klub već dulje vrijeme bolestan, on odavno nije narodni i kod većine ne budi nikakve emocije.

Mamić je najveći krivac

A Dinamo kakav smo gledali u Albaniji otjerat će i onu šačicu koja još dolazi u Maksimir. Ali, navijači su u pravu. Pa koga uopće gledati? Preplaćenu koloniju kvaziigrača koji ne znaju ni loptu nabaciti (Stojanović, Lecjaks...), domaće “durilice” poput Ćorića, ili da se možda dive gazdama koji vode politiku “nama pare, navijačima mrvice”.

Dinamo - Slaven Belupo
1/20

Nakon prekjučerašnjeg debakla, najlakše je smijeniti trenera Cvitanovića i dati već 25. trenerski otkaz u posljednjih 15 godina. No,Cvitanović nije ni približno glavni krivac za situaciju u kojoj je Dinamo. U mjesec dana ionako nije mogao pokrenuti momčad, a čak ako i jest loš trener, netko ga je izabrao. Izabrali su ga glavni klupski savjetnik Zdravko Mamić, sportski direktor Marijan Vlak, direktor Tomislav Svetina... Možda bi i oni napokon trebali odgovarati. Doduše, mogu odgovarati samo sebi, jer klub je tako uređen da ih nitko ne može smijeniti i potjerati.

Dugogodišnji dopredsjednik, pa izvršni predsjednik, a posljednjih godinu dana i savjetnik Dinama Zdravko Mamić najveći je krivac. Svih ovih godina radio je prvenstveno za svoju korist. Čim bi plavi ušli u Ligu prvaka ili Europsku ligu, prodao bi sve vrijedne igrače, momčad bi bila kanta za napucavanje, a proljeće u Europi ostao bi samo san. I tako iz godine u godinu. A ove posljednje dvije sezone su još i gore jer glavni savjetnik zajedno sa svojim suradnicima loše je birao trenere i pojačanja. I tako su savjetnik i njegovi vjerni sluge od Dinama napravili lakrdiju koja služi za punjenje džepova, potpisivanje aneksa ugovora i lažna obećanja navijačima.

U Europi ih suci ne štite

Dinamo je, u sustavu koji je godinama gradio Zdravko Mamić, naučio biti sveta krava u HNL-u. Naučio je da kada zapne u nekoj utakmici, uskoče sudac Batinić i “padavičar” Soudani. No, u Europi Dinamo nema Batiniće, Mariće, Vučemiloviće, pa je tako sudac prekjučerašnje utakmice, Mađar Istvan Vad, samo odmahnuo rukom i nasmijao se na neuspješni pokušaj Soudanijeva simuliranja u 16-ercu. Dinamu u europskim utakmicama dolazi na naplatu to što se naši suce više od ičega boje dosuditi 11-erac protiv plavih, pa ih maze u HNL-u.

Dinamo je prije 12 godina doživio veliki pad završivši u doigravanju za ostanak, no doživio je odmah i katarzu zahvaljujući tome što je tada u momčadi imao Modrića, Ćorluku, Eduarda da Silvu... Danas više nema kapitalce koji bi lako izvukli klub iz teške situacije. A teška je situacija i za Mamića, jer više u momčadi nema igrače koji bi mu donijeli milijune zahvaljujući potpisivanju aneksa ugovora. Najteže je ipak navijačima, koji više nemaju svoj Dinamo...

Komentara 87

JU
juma
11:55 26.08.2017.

Ovako je kada se clanak pise neprofesionalno i nabijen negativnim emocijama. Kao da ga je pisao pripadnik Torcide? Tako je najbolji igrac lige postao padavicar, nedosudjeni jedanaesterac simuliranje, a sve one titule djelo sudacko-mamicevske urote, kao da tu nikada nisu igrali jedan Modric, Corluka, Lovren, Eduardo, Mandzukic, Simunic, Kovacic, Brozovic, Vida, Pjaca, Rog, da nabrojim samo destak, a ima ih barem jos toliko, koji su bili za klasu ili dvije iznad ostalih igraca u HNL. Igaci i vodstvo kluba zasluzuju svaku kritiku, ali ne onu koja vise govori o onom koji kritizira, nego o njihovom sramotnom nastupu i losem radu uprave.

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
12:06 26.08.2017.

Hahaha članak sa kojim si možeš guzicu obrisati. Kakve igrače imaju Hajduk, Rijeka, Osijek? Bolje od Dinama? Znači da je Mamić kriv za najbolji kadar u HNL-u. Nama je potreban trener koji ima iskustvo, ništa više od toga, piscu ovog članka bi sugerirao da svoje perfidne misli ostavi za sebe, jer ispada jadan u svojoj mržnji.

DU
Deleted user
12:21 26.08.2017.

Očigledno novnar nije upoznat da je Dinamo igrao 10 godina u Europi ...Šta bi njegov ajduk dao da iima tako loše rezultate .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije