Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U EUROPI

Astra je ozbiljnija i discipliniranija od Petrolula

Astra
Foto: afcastragiurgiu.ro
12.09.2014.
u 22:30

– Koliko god želimo ostaviti trag u Europi, skupljati bodove, nama je prioritet domaće prvenstvo – kazao je Zoran Mamić.

Proljetni dio prošle sezone Dinamo se prilično mučio s igračkim kadrom, događalo se da nisu imali dovoljno igrača da bi popunili zapisnik. Dobro, proljeće uvijek plavima nosi mnogo manje utakmica jer više nema Europe. No situacija nije bila baš ugodna pa su u Maksimiru ove sezone opasno pojačali igrački kadar i konkurenciju. I trebat će im jer, koliko god su dosad imali gust ritam utakmica, sad tek dolazi prava gužva.

Tri tjedna za plavu istinu

Naime, od subote i utakmice s Istrom plavi će do 5. listopada odigrati sedam utakmica, od toga tri kod kuće (Istra, Astra i na kraju ciklusa Lokomotiva), a između su gostovanja kod Rijeke, Ponikvi, Slavena Belupa i Celtica. Zato će biti prilike za sve igrače tog velikog kadra.

U Maksimiru su zadovoljni kako su igrači odradili reprezentativnu stanku, na posljednjih nekoliko treninga išli su kao navijeni, u srijedu su išli pogotovu jako pa je stožer odredio da se trening s četvrtka ujutro prebaci na poslijepodne.

Valja se nadati da za vrijeme boravka u nacionalnim selekcijama plavi igrači nisu mnogo izgubili. Čop nije igrao protiv Malte pa će i on doći svjež i valjda ostati u sjajnoj golgeterskoj formi. Najbolji strijelac Dinama u 11 utakmica za plave zabio je 11 golova, za gol mu treba u prosjeku samo 78 minuta, drugom strijelcu Soudaniju (šest golova) 127 minuta.

U ovoj stanci do kraja su se pripremili Henriquez i Wilson. Malu je poštedu imao Machado zbog stopala, veći je problem Šimunovićeva loža. Taravel trenira s momčadi i on bi za dva tjedna mogao polako ulaziti u utakmice, a s prvom momčadi povremeno trenira i Fernandes.

Uostalom, Dinamo je Taravela i Fernandesa prijavio Uefi za Europsku ligu.

– Koliko god želimo ostaviti trag u Europi, skupljati bodove, nama je prioritet domaće prvenstvo – kazao je nedavno Zoran Mamić.

Vrijeme je za eurorezultat

Navijače ipak više zanimaju Astra, Celtic i Salzburg. I u Dinamu se pripremaju za Rumunje, Marijan Vlak ih je gledao uživo, a stožer snimku utakmice s Lyonom. I zaključak je – Astra je ozbiljnija i discipliniranija momčad od Petrolula. Defenzivno jaka, brani se s osam igrača, ali izlazi jako dobro, ima tri opasna ofenzivca i neće biti jednostavno s njima. A vrijeme je za nekakav rezultat iako bi u HNL-u moglo biti žestoko. Pobjedom na Poljudu dobrim su dijelom iz utrke izbacili Hajduk, ali sad plavi imaju okršaj s tvrdom Pamićevom momčadi, pa idu na Kantridu. A Rijeka zaostaje samo bod...

>> Igrači su se vratili umorni iz reprezentacije, moramo kombinirati sastav

Komentara 8

AN
ANTE112312
22:44 12.09.2014.

Svaka cast Astri ali Dinamo ih se ne treba bojati ako Dinamo odigrao na nivou,na razini utakmica sa Petrolulom nece biti problema ali ipak to je Dinamo pa treba pricekati ..

I0
ivica_01
09:39 13.09.2014.

kao i Hajduk organizirana,haha

DI
diskasting
23:14 12.09.2014.

Koliko god želimo ostaviti trag u Europi, skupljati bodove, nama je prioritet domaće prvenstvo to je za mene kraj !!! koliki mulac moraš biti i ići svima kontra pa bar reci da se zeliš izboriti za buduće godine i skupljati što više bodova je moguće izboriti što više pobjeda ovak niti smo od vas više očekivali evo jedan od razloga što nema navijača na tribinama već ste se predali odrvatno više nemam nikakve veze s dinamom ovo nije moj dinamo niti predsatvlja zagreb samo se vi predajte sad bar mogu na kladu bez beda protiv dinama! fala mamićima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije