Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Škvorčević primio episkopa Jovana

Važnost njegovanja međusobnog ljudskog i kršćanskog poštovanja

biskup Škvorčević i episkop Ćulibrk
Požeška biskupija
04.03.2014.
u 16:26

Biskup Škvorčević predstavio je evanđeoska načela po kojima s velikim osjećajem za složenost teškog povijesnog nasljeđa na ovim prostorima nastoji pristupati mjestima ljudskih stradanja na području Požeške biskupije

Požeški biskup Antun Škvorčević, kakao se navodi na službenim stranicama Požeške biskupije, primio je danas Jovana Ćulibrka, episkopa lipljanskog kojega je njegova svetost, srpski patrijarh Irinej kao svoga vikarnog episkopa zadužio da vodi brigu za Slavonsku eparhiju sa sjedištem u Pakracu, ispražnjenu nakon umirovljenja episkopa Save Jurića u studenom prošle godine. Biskup je episkopu izrazio dobrodošlicu u njegovu pastirskom djelovanju u Slavonskoj eparhiji koja je teritorijalno gotovo istovjetna s Požeškom biskupijom te istaknuo važnost njegovanja međusobnog ljudskog i kršćanskog poštovanja. Predstavio je evanđeoska načela po kojima s velikim osjećajem za složenost teškog povijesnog nasljeđa na ovim prostorima nastoji pristupati mjestima ljudskih stradanja na području Požeške biskupije. Spomenuo je kako na poticaj pape Ivana Pavla II. osobno i s vjernicima djeluje u duhu čišćenja povijesnog pamćenja, koje je povezano s evanđeoskim praštanjem i pomirenjem. Zauzeo se za suradnju u određenim pastoralnim pitanjima, napose u liječenju rana koje je u dušama ostavio nedavni rat. 

Episkop Jovan izrazio je zadovoljstvo susretom, prenio je biskupu  pozdrave njegove svetosti patrijarha Irineja, te je na temelju svoga iskustva, svjestan brojnih složenih pitanja koja muče ljude na našim prostorima, posvjedočio važnost suradnje u njihovu rješavanja i promicanju evanđeoskih vrijednosti. Osvrnuo se na procese u suvremenom društvu povezane s liberalizmom koji u svojoj negativnosti jednako pogađaju pripadnike naših Crkava te je naglasio potrebu da na njih tražimo zajedničke odgovore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije