Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijenos inauguracije

HTV: Elizabeti Gojan, Hloverki Novak-Srzić i Jozi Barišiću manja plaća ili otkaz

05.07..2013., Zagreb - Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman sazvao je konferenciju za medije kako bi se ocitovao o napadima na sebe i HRT. Na konferenciji za medije bili su i urednici s HRT-a, a iako se ocekivalo da bi ravnatelj mogao podnijeti ostavku on
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
25.02.2015.
u 22:23

Posvađanoj trojci prijeti odlazak s Prisavlja zato što su u javnosti istupali bez dozvole nadređenih.

Zbog emisije "Inauguracija" na HTV-u se baš zakuhalo, do te mjere da bi sve moglo završiti i otkazima.

Ne jednim, nego čak trima. A odlazak s Prisavlja prijeti Elizabeti Gojan, Hloverki Novak-Srzić i Jozi Barišiću, i to zato što su u javnosti istupali bez propisane dozvole nadređenih. Naime, kako doznajemo, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman zatražio je od navedenog trojca pismena očitovanja o njihovim izjavama vezanim uz emisiju koja je pretprošle nedjelje pratila inauguraciju nove predsjednice, a koju je vodila upravo Gojan.

U pokušaju da doznamo što se zapravo događa, zvali smo jučer prozvane kolege, no Barišić i Gojan nisu se javljali na telefon, a Novak-Srzić samo nam je kratko uzvratila da ne smije ništa reći. Ipak, neslužbeno smo doznali da su oni jučer poslali pismena očitovanja o vjerodostojnosti svojih javnih istupa. Iz glasnogovorničke službe HRT-a poručeno nam je tek da na tu temu ne mogu reći nijednu riječ, a ništa više nije se moglo doznati ni od ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića, koji nam je rekao da prema pravilima kuće ništa ne može komentirati jer su to, o čemu želimo razgovarati, interne stvari.

No, iz kuloara se doznaje da je ovaj put situacija ipak ozbiljna te da je jučer na sastanku vodstva Informativno-medijskog servisa odlučeno da će, što se tiče same sporne emisije, sankcionirani biti, ne samo E. Gojan nego i svi ostali koji su emisiju radili. Moglo se čuti da su sankcije u rasponu od 10-postotnog smanjenja plaće do toga da se isti posao ubuduće više neće smjeti raditi. No, sad se iščekuje koliko će rigorozna biti Radmanova odluka kojom se želi kazniti javno istupanje bez odobrenja. Ipak, treba reći da je Barišić, osim što je zaposlenik HRT-a, ujedno i član prisavskog Vijeća u kojem zastupa i zaposlenike, ali i javnost. K tome, svi kolege rade na javnoj televiziji koju financiraju i pretplatnici pa je za mnoge upitno može li se njima uopće braniti javno istupanje.

Inače, prijenosom inauguracije bavit će se u utorak i Vijeće HRT-a. A E. Gojan zatražila je da se s te sjednice izuzme Barišić jer smatra da se on ogriješio o vijećničku ulogu time što se već svrstao na jednu stranu tražeći hitno sazivanje sjednice, što je većina vijećnika odbila, te zato što je potpisao peticiju koju je pokrenula Novak-Srzić, a u kojoj stoji da je Gojan nanijela golemu štetu HTV-u. HRT je pak neki dan ustvrdio da je Gojan kriva za profesionalne propuste u emisiji koju je vodila.

>>Elizabeta Gojan: Tužit ću portale, Hloverku, Helenu Krmpotić, HRT i Ivana Jabuku

>>Emisija Elizabete Gojan najgledanija i najkritiziranija

Komentara 33

DU
Deleted user
22:44 25.02.2015.

Treba kazniti Gojan I urednicu koja ju je postavila da komentira inaguraciju, a ne ljude koji su se zauzeli za osteceni hrvatski narod. HTV - to je sramotno

VK
vk52
22:44 25.02.2015.

Opet politicka odluka,i sefa izbacit treba kao prvog.

Avatar guten_tag
guten_tag
23:00 25.02.2015.

ključno je pokretanje peticije unutar javne tv, kako je neki zovu, i reakcije gledatelja inače bi urednici i dalje hvalili gospodičnu Gojan da je "profesionalno" odradila posao. da je ovako, ne daj Bože, komentirala slet sa stadiona JNA za "dan mladosti" i predaju štafete drugu posljednjem nosaču štafete nikada nigdje ne bi dobila posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije